Een congres dat verbindt

Verbinding in festivalsfeer

Samen in beweging! Dat was het thema van het Tijd voor Verbinding congres op 5 oktober 2023. Een congres dat zorgprofessionals, instellingen voor medisch specialistische zorg en patiënten samenbrengt. We bouwden locatie 1931 in Den Bosch om tot een heus festivalterrein. Zo bracht Tijd voor Verbinding haar doel onder de aandacht: patiëntveiligheid. Hoe zorgde PINO voor de gewenste verbinding?

We startten de dag met een lekkere ontbijtsessie voor de ambassadeurs patiëntveiligheid. Dagvoorzitter Maarten Bouwhuis opende vervolgens de dag. De inhoud werd besproken: hoe zorgen we er samen voor om de zorg gerelateerde schade verder terug te dringen? De inzichten en opbrengsten werden gedeeld. Maar ook pitches, een lezing van Bertine Lahuis (voorzitter Raad van Bestuur Radboudumc en NFU) en een ronde tafel discussie kwamen aan bod. Een divers plenair programma dus!

Daarna begon het festival. De opzet zorgde ervoor dat de bezoekers zelf konden kiezen waar ze aansloten. Waar konden ze uit kiezen? Bezoekers volgden diverse inhoudelijke workshops, of sloten aan bij een interactief theater.

Tijdens dit theater werd de interactie opgezocht door het voeren van een multidisciplinair gesprek waarbij je hoort, ziet en voelt. Een andere keuze was een kampvuurgesprek. Ga gezellig om het kampvuur zitten en ga in gesprek met elkaar aan de hand van een casus!

Tijdens het festival konden de bezoekers lunchen, om vervolgens af te sluiten met een inspirerende lezing van Marit de Vos en Loes Pijnenborg over de onderzoekopbrengsten van ZonMw over Safety-II. En nog een verrassende aanvulling op de afsluiting: een jongleershow! De perfecte show voor een échte festivalsfeer. Ook de netwerkborrel was niet saai. Op het festivalplein waren Hollandse spellen te vinden en kregen de bezoekers de kans om hun Hoelahoop-skills te laten zien.

Wilt u ook een congres organiseren?