Managing Changing Rivers

NCR-dagen

Op 13 en 14 februari was het aan Rijkswaterstaat om de jaarlijkse bijeenkomst van het NCR – Netherlands Centre for River Studies – te organiseren. Een uitgesproken kans om de kenniscommunity mee te nemen in de belangrijkste riviervraagstukken waar Rijkswaterstaat aan werkt. De veranderende fysieke en sociale omstandigheden van die opgaven leidde tot het thema ‘Managing Changing Rivers’. De voormalige Honigfabriek in Nijmegen stond volledig in het teken van water, onderzoek en innovatie. PINO was niet alleen verantwoordelijk voor de logistieke organisatie en communicatie van de NCR-dagen, maar ook voor het verzamelen en bundelen van de bijna zestig ingezonden samenvattingen van onderzoeken van studenten en professionals.

Rijkswaterstaat had de taak om uit de inzendingen een selectie te maken van presentaties. Uiteenlopende artikelen over onder andere morfologie, waterveiligheid en schoon water kreeg het publiek te zien. Maar ook de onderzoekers die niet als spreker op het podium stonden, presenteerden hun resultaten. Eén minuut op de zeepkist om je onderzoek te pitchen en de deelnemers naar je poster op de muur te lokken. De beste presentaties en poster pitches werden bekroond met een mooie prijs.

Terug van weg geweest tijdens deze editie van de NCR-dagen was de excursie. Op vrijdagochtend werden drie projecten van Rijkswaterstaat bezocht. En hoe kan dat beter dan per boot? Onder het genot van een kop koffie en een ontbijtje voeren deelnemers over de rivier de Waal. Hoe zien de nevengeul bij Lent, de vaste laag bij Nijmegen en de sluis bij Weurt er vanaf het water uit? Een actieve ochtend in aanvulling op twee dagen vol educatie, inspiratie en ontmoetingen.

Ook inhoudelijke inzendingen bundelen met ons?