Bruisend energiefestival: New Energy Forum

Meer dan 2000 deelnemers tijdens het grootste festival voor energie en mobiliteit

Het bruiste van de energie tijdens het New Energy Forum op donderdag 20 juni. In het noorden van Nederland ging er tijdens het grootste festival voor energie- en mobiliteitsprofessionals niks boven Groningen. Op het ENTRANCE-terrein kwamen 2.000 deelnemers inspiratie opdoen, kennis en ervaringen delen en een stap zetten richting een duurzamere toekomst. Met het centrale thema ‘Breaking Barriers’ konden de deelnemers verschillende innovaties bekijken rondom ‘groen’ geld verdienen, duurzame mobiliteit, verduurzaming, een circulaire economie en het opleiden van vakmensen voor een baan in de techniek van de toekomst.

Verspreid over het terrein stonden verschillende tenten met in elke tent een mix aan programma-onderdelen en sprekers. Dagvoorzitter Jort Kelder trapte het plenaire programma af in de rode circustent en deelnemers kregen een verrassende openingsact te zien. Met de wolact waren ze binnen korte tijd letterlijk met elkaar verbonden en gonsde de zaal van energie. Diverse sprekers waaronder Hajar Yagkoubi, bouwvrouw Suze Gehem en de bekendste boswachter van Nederland, Arjan Postma, wisselden elkaar af. In de andere tenten waren er interactieve sessies met debatten, workshops en de opening van het REnewable MOlecules Lab, waar onderzoek is naar biogas. Ook kon je een kijkje nemen bij de meer dan 25 demonstraties. Van de waterstoftruck, een bezoek aan de windtunnel of de nieuwste Hyperloop tot en met een draaiorgel op waterstof of een kijkje nemen in de solarauto.

Het New Energy Forum werd mede mogelijk gemaakt door: 

PINO zorgde voor de logistieke en facilitaire organisatie van het event en ondersteunde het projectteam tijdens de opbouw en uitvoer op de dag zelf. We waren betrokken bij de invulling van het programma, verzorgden het registratieproces, en zorgden voor de uitgebreide website en diverse mailings. PINO kijkt terug op een succesvolle editie.

Kijk vooral mee naar de aftermovie om de sfeer te proeven. We hebben de datum voor volgend jaar alvast in onze agenda gezet: 19 juni 2025. Ben jij er ook bij?

Mogen wij u ontzorgen?