Schakeldag 2024

Snel schakelen op schakeldag 2024

Op donderdag 27 juni organiseerden we met Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) de Schakeldag 2024 in Congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. Deze dag stond volledig in het teken van de nieuwe omgevingswet, die sinds een half jaar van kracht is. Ondanks de warme temperaturen en een bomvol netwerkplein met ongeveer 100 inhoudelijke sessies en ruim 1000 bezoekers, hielden onze eventmanagers het hoofd koel.

Plenair programma, kennissessies en netwerkplein
Tijdens de drukbezochte plenaire opening hebben we Mentimeter ingezet om de deelnemers te vragen wat zij al weten van de nieuwe wet. Uit de reacties bleek dat er nog werk aan de winkel is: veel deelnemers gaven aan graag meer te willen leren over de omgevingswet. Hier was voldoende ruimte voor tijdens het programma. Praktijk en beleid kwamen beide aan bod; het belang van gezondheid werd besproken, net als de uitdagingen van de omgevingswet. Er werd veel kennis uitgewisseld op het grote netwerkplein en tijdens de 4 kennissessies die de deelnemers volgden.

Diverse groepen samenbrengen
Met de Schakeldag brachten we deelnemers van gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, adviesbureaus, brancheverenigingen en ministeries samen. Onder deze diverse groep werden waardevolle contacten gelegd en zag men een actieve uitwisseling van kennis en ervaringen.

Wat neem jij mee naar je dagelijkse werk?
Als afsluiting van de dag schreven de deelnemers op een ansichtkaart welke aandachtspunten ze van de Schakeldag meenemen naar hun dagelijkse werk. Deze kaart ontvangen zij na de zomervakantie weer op hun werkplek als herinnering. Is het ze dan gelukt om het punt in de praktijk te brengen?

Eventmanager Roos sluit af: “Het hoofd koel houden op deze warme dag was niet moeilijk. Niet alleen vanwege de ijsjes die werden uitgedeeld, maar vooral omdat het een dag was die soepel verliep, dankzij onze goede voorbereiding en de mooie samenwerking.”

Mogen we ook voor jou snel schakelen?