Internationale waterexperts ontmoeten elkaar op Waterproof 2024

Thematische paneldiscussie, deep-dive sessies, informatiemarkt en netwerken

Dinsdagochtend, 6 februari 2024. In de vroege ochtend waren we al aanwezig in het historische pand DeFabrique in Utrecht. De fabriek, met zijn diverse hallen en loodsen, lag er nog verlaten bij – de stilte voor de storm. Terwijl we een laatste ronde liepen, zorgden we voor de finishing touch van het evenement en richtten we de registratiebalie in. We stonden klaar om bijna 400 professionals uit de watersector te verwelkomen.

Op deze dinsdag organiseerden we, in samenwerking met Partners for Water, het Waterproof 2024-evenement in Utrecht. Een bijeenkomst waarin waterprofessionals bij elkaar kwamen om na te denken over stappen die genomen kunnen worden om de wereldwijde waterveiligheid en waterzekerheid te verbeteren.

We faciliteerden 3 paneldiscussies, 13 verschillende deep-dive sessies en netwerkmogelijkheden tijdens zowel de lunch als de borrel. Daarnaast hielden we een informatiemarkt, waar 12 verschillende organisaties hun eigen stands met unieke branding hadden opgezet. Bezoekers konden hier kennis vergaren of uitwisselen.

Een bijzonder moment tijdens het evenement was de uitreiking van de Partners For Water Award. Meer dan 300 mensen brachten hun stem uit om de impact te erkennen van een van de drie genomineerde projecten. Wij beheerden de stemmodule en hielden de stemming nauwlettend in de gaten. Aan het einde van het evenement sloten we de stemming af en maakten we de winnaar bekend aan de organisatie.

Het was een evenement met internationaal karakter. Naast watergezant Meike van Ginneken, de waterprofessionals met uiteenlopende achtergronden, uit de publieke en private sector, NGO’s en kennisinstellingen waren er ook 2 ambassadeurs vanuit Bangladesh & Vietnam aanwezig op het evenement.

Samen met de opdrachtgever sloten we aan het einde van de dag de deuren van DeFabrique met voldoening. Als laatste zorgden we er nog voor dat de opdrachtgever, die de laatste pendelbus had gemist, naar het station werd gebracht. “Het zetten van die extra stap voor de opdrachtgever? Daar denk ik niet eens over na, dat doe ik gewoon.” vertelde projectmanager Thomas.

Welke deep-dive wil jij maken?