Gedurfde gesprekken

OFL-Conferentie 2022 laat de tongen los komen

Het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL) organiseerde op 24 november de jaarlijkse conferentie in Ede, waarbij leren en reflecteren op 30 jaar overleg tussen samenleving en overheid centraal stond. Het programma bestond uit gedurfde gesprekken in vele vormen. PINO ondersteunde OFL bij de organisatie en uitvoer van deze conferentie.

Het OFL ging tijdens de conferentie in gesprek met Mark Harbers, de minister van IenW, over het belang van overleg tussen overheid en samenleving en de rol van het OFL daarin. Noëlle Aarts, professor in sociaalecologische interactie, gaf een lezing over de kunst van een goed gesprek tussen andersdenkenden. Martijn van der Steen, plaatsvervangend directeur van de NSOB, ging in op de ontwikkeling van het overleg binnen het OFL. In verschillende werk- en inspiratiesessies konden deelnemers ervaren hoe gedurfde gesprekken leiden tot andere uitkomsten. De conferentie werd visueel samengevat door een tekenaar.

 

De historische Mauritskazerne in Ede was het toneel van de conferentie. De dag eindigde met een gezellige en drukke borrel. En de resultaten van de dag? Die zijn mooi visueel samengevat door de tekenaar.

Foto’s door Annelien Nijland

Ben jij klaar voor een gedurfd gesprek?