De kracht van (water)kennis

Jubileumfeest voor 50 jaar STOWA

Met maar liefst 300 (zakelijke) vrienden en bekenden vierde STOWA op 20 april het 50-jarig jubileum. Hoewel het feest een jaar was uitgesteld vanwege corona, maakte dit de feestvreugde niet minder. Op Fort Voordorp ontmoetten oude bekenden uit het werkveld elkaar en werden ook nieuwe kennissen en kennis opgedaan.

“Fijn dat we elkaar weer in het echt kunnen ontmoeten!” Met die openingszin verwoordde dagvoorzitter Sacha de Boer waarschijnlijk het gevoel van (bijna) alle aanwezigen. De deelnemers kregen een divers programma met verschillende experts voorgeschoteld. Zij zetten op overtuigende en indringende wijze de globale problematiek rondom de opwarming van de aarde uiteen en boden verschillende oplossingen aan. Zoals voormalig astronaut André Kuipers die aan de hand van prachtige ruimtebeelden vertelde over de geschiedenis van de ruimtevaart en zijn missies naar het ISS-ruimtestation. Hij uitte ook zijn zorgen over de toekomst van onze planeet. Wat is de rol van water en Nederland in de aanpassing aan het veranderende klimaat?

Na de sprekers ging Sacha de Boer kort in gesprek met jubilerend directeur Joost Buntsma. Buntsma was trots en genoot van de dag: “Maar morgen gaan we weer gewoon verder met waar we voor staan: samen met onze partners nieuwe kennis en inzichten ontwikkelen en delen om waterbeheerders te ondersteunen bij de enorme opgaven waar ze voor staan.” Hij sprak over de noodzaak om de impact van het STOWA-werk verder te vergroten. Na de zes inhoudelijke deelsessies sloot illusionist Victor Mids (van het programma Mindf*ck) de dag op een vrolijke manier af. Na zijn optreden liet hij de zaal achter met voldoende stof tot nadenken en napraten voor bij de afsluitende borrel.

PINO adviseerde en ondersteunde STOWA bij het samenstellen van een inspirerend programma voor de jubileumdag. Hiernaast verzorgde PINO de deelnemersregistratie en -communicatie. Op de dag zelf was PINO aanwezig in Fort Voordorp om de regie op het programma te voeren en de ontvangst te verzorgen.

Mogen wij u ontzorgen?