Als een vis

Zeker nu hoosbuien en droge dagen elkaar afwisselen, hebben Nederlanders het graag over het teveel of het tekort aan water. We vergeten bijna hoe goed we zijn in watermanagement. Zo goed, dat onze kennis ervan een exportproduct is. PINO helpt om die kennis te laten stromen.

In ons kikkerlandje onder zeeniveau weten we wel raad met water. Al eeuwen. Met dammen, dijken, gemalen, sluizen, stuwen en keringen houden we hier onze voeten droog. Daar kijken we zelf niet meer van op. We vinden het heel gewoon dat we al sinds de middeleeuwen waterschappen hebben en dat Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat heet. Het valt ons nauwelijks nog op dat we een hele provincie aan de zee onttrokken hebben en dat er bronwater uit onze kranen komt. In het buitenland zien ze beter hoe goed Nederlanders water de baas blijven. Zeker nu het klimaat wereldwijd verandert, wordt die kennis over water nog meer waard. Iedereen wil weten hoe je omgaat met te veel, te weinig of te vuil water. Evenementen en congressen over water helpen om onze kennis met elkaar en de rest van de wereld te delen. Bij PINO voelen we ons inmiddels als een vis in dit waterthema.

Voor de Unie van Waterschappen organiseren we al jaren de landelijke Waterschapsdag, de uitreiking van de Waterinnovatieprijs en de Dijkwerkersdag. We kijken terug op een geslaagde IPDC-conferentie en spelen later dit jaar onze rol bij de Nationale Haringpartij en het Global Shrimp Forum. We zijn zo thuis in dit thema, dat we niet eens raar opkijken als we kieuwen krijgen. Een mooi initiatief in dit rijtje is Partners for Water, het overheidsprogramma dat Nederlandse kennis inzet om overal ter wereld te zorgen voor waterzekerheid en waterveiligheid. Wij ondersteunen dit programma vijf jaar lang met communicatie en evenementen. Bijvoorbeeld Waterproof in Utrecht, de World Water Week in Stockholm, het World Water Forum op Bali en de International Water Week in Singapore. Je merkt: PINO zwemt in internationale wateren!

Is water voor jouw organisatie ook een belangrijk thema of wil je de kennis over een ander onderwerp water geven en laten groeien? Ga dan met PINO in zee: we hebben alle zwemdiploma’s!

Tessy Miltenburg

Mogen wij u ontzorgen?