Festival met waterinnovaties in de spotlight

Van 60 inzendingen naar 12 genomineerden en 5 prijswinnaars

De Unie van Waterschappen heeft voor de 10e keer de Waterinnovatieprijs in vier categorieën uitgereikt. Samen met de NWB Bank, Stowa en Het Waterschapshuis maken zij deze landelijke prijs voor vernieuwende waterinitiatieven binnen de 21 waterschappen mogelijk. PINO is al sinds de allereerste editie betrokken bij de organisatie van de prijs en de feestelijke uitreiking ervan. Op 1 februari stonden 12 genomineerden vol spanning op het podium om te horen van de jury of hun waterinnovatie tot winnaar in een van de vier categorieën werd uitgeroepen.

Ruim een halfjaar geleden kreeg PINO de vraag van de Unie van Waterschappen of we wilden ondersteunen bij de organisatie van de 10e editie van de Waterinnovatieprijs en het -festival. Ons antwoord was natuurlijk volmondig ja! Voor de organisatie van de prijs nemen we het jurytraject helemaal uit handen. We faciliteren de jury van A tot Z om van de 60 inzendingen te komen tot de 12 genomineerden en schrijven het juryrapport. De productiefase van het Waterinnovatiefestival en de voorbereidingen van de prijsuitreiking gingen voor PINO in januari op volle snelheid van start.

De locatie voor het festival was de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Deze industriële locatie werd omgetoverd tot een festivalterrein met opblaasbare Domes voor subsessies, netwerkhuisjes om een expertsessie bij te wonen of om nog even snel je mail bij te werken. Op het festivalplein stonden de genomineerden met hun inzending in de spotlights. Tijdens het plenaire programma maakte presentator Maarten Bouwhuis samen met de juryleden de winnaars in de vier categorieën bekend. Met een DJ en live saxofonist kreeg het festivalgevoel een extra boost tijdens de borrel.

Wij zetten jouw innovaties in de schijnwerpers