Dijkwerkers vieren 10 jaar HWBP

HWBP en PINO organiseren al 10 jaar een dijk van een event!

Op de jaarlijkse Dijkwerkersdag stond het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) uitgebreid stil bij hun 10-jarig jubileum. In het vernieuwde NBC Congrescentrum kwamen bijna 1.000 waterschappers, RWS’ers en professionals uit de markt samen om inspiratie op te doen, kennis te delen en te borrelen. Deze tiende editie van de Dijkwerkersdag kende meerdere mijlpalen. Naast het jubileum was dit ook de laatste editie voor algemeen directeur Erik Wagenaar. We telden het grootste aantal deelnemers ooit. En PINO is al 10 jaar het vaste eventbureau voor de logistieke en facilitaire organisatie van de Dijkwerkersdag, hoe gaaf is dat!

10 jaar HWBP met elk jaar een Dijkwerkersdag dat betekent een decennium aan ervaring, resultaten en een netwerk om op te bouwen. Journalist en dagvoorzitter, Marijn de Vries, nam de dijkwerkers mee in het thema Verleden, heden, toekomst. Cultureel antropoloog Joris Luyendijk en Hans De Preter van De Vlaamse Waterweg gaven in hun keynote inspiratie en inzichten op het vak van de dijkwerkers.

De dijk is nooit af en kennis over dijken blijft zich ook continue ontwikkelen. Voor 2050 staan 2.000 kilometer dijken en 400 kunstwerken op het versterkingsprogramma. Tijd om aan de slag te gaan. In de middag konden de dijkerwerkers in twee rondes kiezen voor workshops en masterclasses. De Speld Live! sloot met humor en relativering de Dijkwerkersdag af.

Wij weten hoe je een dijk van een event organiseert.