Waterschapsdag 2022

Filmpremière ‘Nederland onder Water’

De Waterschapsdag van de Unie van Waterschappen is traditioneel de jaarlijkse relatiedag voor de waterschappen en hun politiek-bestuurlijke netwerk in Den Haag. Het centrale thema was: de maatschappelijke meerwaarde van de rioolwaterzuivering. Op 21 maart kwam het relatienetwerk van de Unie van Waterschappen bijeen in het nieuwe cultuurhuis Amare in Den Haag. Als regisseur van het plenaire programma voerde PINO achter de schermen een strakke podiumregie.

Dynamische live productie

De Waterschapsdag kende een dynamische setting met veel podiumwisselingen, sprekers en afgewisseld met videocontent. De ervaren Marijke Roskam weet als dagvoorzitter hoe zij dit programmaformat ijzersterk kan leiden. Zij sprak met verschillende experts over het thema: ‘De RWZI is goud! De maatschappelijke meerwaarde van de zuivering.’ Zo was er een filmpje over een ontmoeting van minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat met de Nationale Jeugddijkgraaf Julia Goets.

 

Daarna volgden op het podium een aantal themagesprekken in een knusse huiskamersetting. Verschillende experts gingen met elkaar in gesprek over o.m. de ethische aspecten van rioolwatermetingen in de volksgezondheid rond het thema Big Brown Data. ’s Avonds vond de feestelijke première plaats van de film “Nederland onder water”. Deze unieke productie toont voor het eerst de rijke en onbekende onderwaternatuur in haar volle glorie.

Zoekt u een partner voor uw bijeenkomst?