Slotsymposium Samen werken aan schoon water

Hoe ga je van kennis naar impuls en dus naar actie?

Alles zit mee op 1 juli: de zon schijnt uitbundig, de 180 deelnemers van het slotsymposium ‘Samen werken aan schoon water’ zijn blij elkaar na drie jaar weer live te kunnen ontmoeten, en de resultaten van de projecten van de Kennisimpuls Waterkwaliteit zijn veelbelovend. Toch is de boodschap: de tijd van onderzoek doen is voorbij. Alle deelnemers moeten nu actie ondernemen om de waterkwaliteit te verbeteren en de doelen te behalen.

Dagvoorzitter Pauline de Wilde opent de bijeenkomst in Leerhotel het Klooster. Inspirator Karl Raats is aanwezig om de deelnemers gedragsverandering te laten ervaren. Hoe ga je van kennis naar impuls en dus naar actie? Gedurende de dag duiken de deelnemers dieper met elkaar de inhoud in. Onder begeleiding werken kleine multidisciplinaire teams aan nieuwe oplossingen voor bestaande belemmeringen. Ze kunnen daarbij terugvallen op de projectopbrengsten uit vier jaar KIWK, die tijdens het symposium worden gepresenteerd.

PINO ondersteunde KIWK bij de organisatie en samenstelling van het programma. Hierbij werd PINO al vroeg in het proces aangehaakt, waardoor er een inspirerend en activerend programma op maat gemaakt werd voor de doelgroepen. Daarnaast ontzorgde PINO ook het projectteam bij de praktische en organisatorische taken; denk aan het inrichten van deelnemersregistratie tot het contact met het Leerhotel.

Wilt u uw doelgroep in actie brengen?