In gesprek over de toekomst

Live event Programma IRM Watermuseum Arnhem

Dinsdag 12 april stond voor het Programma Integraal Rivier Management (IRM) in het teken van elkaar weer ontmoeten. De zestig deelnemers gingen met elkaar in gesprek over het verhaal van IRM, wat de herijking betekent en hoe het programma nu verder gaat. Het Watermuseum in Arnhem en het groene Sonsbeek park vormden het decor van deze dag.

De herijking van het Programma IRM was de aanleiding voor en de rode draad door deze dag. Belangrijker nog was het weerzien en zelfs de eerste ontmoeting met collega’s die elkaar twee jaar alleen van het scherm kennen. Groepjes IRM’ers verspreidden zich ’s middags enthousiast – met opdracht – over het Sonsbeek park bij het Watermuseum in Arnhem.

De ochtend werd geopend door spoken word artist Justin Samgar met passende woorden uit eigen werk. Spreker, facilitator en coach Karl Raats leidde het gezelschap door de dag door programma manager IRM Jan Willem Kamerman, stuurgroeplid Marjolijn van de Zandschulp en adviesgroepvoorzitter Piet Zoon te bevragen op de herijking.

Met stellingen en oefeningen ging Karl het gesprek met de zaal aan en hield IRM en de deelnemers een spiegel voor over samenwerking en het zetten van gedurfde creatieve stappen. Justin Samgar eindigde de middag met een uniek spoken word die indruk maakte.

PINO ondersteunt het Programma IRM bij een traject om het programma meer gevestigd te krijgen. De eerste stap in dit traject is deze bijeenkomst geworden, waarbij diverse betrokkenen (Rijk, provincies, regio’s en andere stakeholders zijn uitgenodigd). Naast de voorbereiding van deze bijeenkomst, was PINO ook aanwezig op de dag zelf om de uitvoer in goede banen te leiden.

Wilt u stakeholders meenemen in de herijking van uw programma?