Dijkwerkersdag 2018

Waterveiligheid vanzelfsprekend?

Dag in dag uit wordt er keihard gewerkt om te zorgen dat we in Nederland droge voeten houden. Waterveiligheid en dijken lijken haast vanzelfsprekend, maar niets is minder waar! Dat bleek maar weer eens tijdens de Dijkwerkersdag 2018 op 7 juni in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Waar Dijkwerkers met trots reflecteerden op hun werk, kennis en ervaringen uitwisselden en nieuwe kansen creëren. Net als voorgaande jaren maakte PINO onderdeel uit van het organisatieteam.

Er is werk aan de winkel

De afgelopen maanden heeft PINO samen met communicatieadviseurs, inhoudsdeskundigen en social experts van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) een ijzersterk programma neergezet. De dag werd plenair afgetrapt door dagvoorzitter Frénk van der Linden. Gevold door een interview met Hetty Klavers en Michèle Blom, beiden lid van de stuurgroep HWBP, en een staande ovatie voor de aftredende directieleden Erik Kraaij en Richard Jorissen. De nieuwe directieleden werden ter plekke in een Dijkwerkers outfit gestoken, want er is werk aan de winkel!

 

Na een presentatie van wetenschapper Roger Cooke over onzekerheidsanalyses en een lezing van journaliste Annette Birschel over hoe zij als Duitser kijkt naar het Nederlandse waterbeheer, was het tijd om zelf aan de slag te gaan. In drie rondes met ruim 30 praktijkgerichte workshops en inspirerende masterclasses werden de Dijkwerkers uitgedaagd om in uiteenlopende onderwerpen te duiken. Vol nieuwe ideeën sloten we de dag af in het Dijkwerkerscafé. Waar radio-dj Gijs Staverman de beste waterplaatjes draaide, afgewisseld met een pubquiz. De songtekst van De Dijk met ‘Ik kan het niet alleen’ bleef nog lang hangen.

Bent u ook trots op uw werk en wilt u dat delen?