Dijkwerkers on Tour 2021

Rondje dijkversterkings- projecten in Nederland

Aan een goed recept hoef je amper te sleutelen. Daarom organiseerde het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) dit najaar weer de Dijkwerkers on Tour. Dit beproefde concept is geboren vanuit coronamaatregelen. Kleinschalige bijeenkomsten in de buitenlucht. Letterlijk praktijkgericht van elkaar leren, met de voeten in de klei op de dijk of op de bouwplaats van een project. En al die opgedane kennis wordt breed gedeeld: in de podcast die we na elk dijkbezoek hebben opgenomen.

Kijkje in de dijkversterkingsprojecten

Waterschappen door heel Nederland hebben in de maanden september en oktober dijkwerkers ontvangen. In de Hedwigepolder is de pipingproef bekeken die Deltares en Fugro uitvoeren, alvorens de polder wordt teruggegeven aan de natuur. Waterschap Limburg ontving haar bezoekers op de fiets, voor een fietstocht langs diverse dijkversterkingsprojecten. In het hoge Noorden kregen bezoekers een kijkje in de gebiedsontwikkeling rondom de Groningense Lauwersmeerdijk.
PINO ondersteunde het HWBP met registratie, communicatie en cateringvoorzieningen. Elke week zorgden we voor een nieuwe aanvoer van tasjes met daarin drankjes, snacks en oordopjes. Oordopjes? Ja! Ook de technische ondersteuning lag in PINO’s handen. Door te werken met een audiotoursysteem konden deelnemers die 30 meter achter de spreker liepen ook nog goed meeluisteren. En, een ideale manier om afstand te houden en elkaar nog te verstaan bij harde wind.

Podcast

Dit najaar publiceerden we het derde seizoen van de podcastserie Dijkwerkers Werken Door. Praktischer dan ooit. Direct na de bijeenkomsten op de dijk volgde de opname van de podcast, om dit binnen een week beschikbaar te maken voor de hele community van het HWBP. PINO ondersteunt daarbij in redactie en productie van de podcast. Beluister de podcast over de pipingproef in de Hedwigepolder.

Op zoek naar een goede touroperator voor uw bijeenkomst?