Dijkwerkers On Tour

Dijkbezoeken en podcasts

Nu een grootschalige bijeenkomst in een mooie congreshal er niet in zit, stuurt het Hoogwaterbeschermingsprogramma haar dijkwerkers On Tour. In de maanden september en oktober organiseren ze kleinschalige dijkbezoeken door heel Nederland, om ook in tijden van corona kennis en ervaring van verschillende projecten te blijven delen. Voor iedereen die naast een plekje op de gastenlijst grijpt, publiceert het HWBP na elk dijkbezoek een podcast.

Projectbezoek Lauwersmeerdijk

Op dinsdag 8 september verzamelden zo’n 30 dijkwerkers zich in het hoge Noorden. Zij werden uitgenodigd door Wetterskip Fryslân voor een projectbezoek aan de Lauwersmeerdijk. Een klassiek dijkversterkingsproject waarbij duurzame zetstenen gebruikt worden die volgens een bijzonder interlocking principe ons land beschermen. Dat hebben we van dichtbij bekeken tijdens een wandeling over de dijk!

Afstand bewaren op de dijk is geen probleem, maar hoe maak je je verstaanbaar op zo’n grote afstand van elkaar en een stevige wind? Daar hadden we een handig tourguidesysteem voor geregeld. Met voor elke deelnemer een nieuw setje oordopjes in HWBP-blauw en ook helemaal coronaproof!

Podcast

De serie dijkbezoeken, in totaal 11 bijeenkomsten, vormt de basis voor seizoen 2 van de podcast ‘Dijkwerkers Werken Door’. De eerste podcast werd een aantal dagen voor het bezoek aan de Lauwersmeerdijk opgenomen op het kantoor van PINO, waar een opnamestudio is gebouwd.

Nieuwsgierig naar de Lauwersmeerdijk en de duurzame zetstenen? Luister dan naar deze podcast waarin je Ido Boonstra (projectmanager bij Wetterskip Fryslân) en Sander Post (ontwerpleider grote dijkversterkingen bij Royal HaskoningDHV) hoort!