In het licht van de Afsluitdijk

Icoonproject Afsluitdijk

De Afsluitdijk is met recht één van de belangrijkste iconen van Nederland. En wat is er mooier dan juist op deze dijk een event te mogen organiseren? Dat gebeurde op 16 november tijdens de exclusieve onthulling van het design-innovatieproject Icoon Afsluitdijk. Een project dat bestaat uit een aantal werken van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde en zijn team, die de iconische waarde van de dijk versterken. Een prachtige verschijning in deze donkere wintermaanden.

Lichtpoort met futuristische entree

Door weer en wind hebben we samen met onze leveranciers een geweldige setting op de dijk gebouwd voor de ontvangst van zo’n 150 VIP-gasten. Zij gaven hun ogen te kost tijdens het officiële startschot van het project en lieten hun licht schijnen over o.a. Lichtpoort, de nieuwe futuristische entree aan beide kanten van de dijk die de monumentale heftorens tot leven brengt. Goed nieuws: dit kunstwerk blijft permanent op de dijk en is voor iedereen zichtbaar.

 

Van 17 november tot 21 januari worden ook de kunstwerken Windvogel en Glowing Nature tentoongesteld aan het publiek. Wilt u dit met eigen ogen zien? Plan dan een autoritje over de dijk, maar wacht wel tot na zonsondergang. Voor de mysterieuze ervaring van de lichtgevende algen in één van de historische Kazematten dienen bezoekers van tevoren een ticket te reserveren via www.icoonafsluitdijk.nl, omdat er beperkt plek is.

Wilt u een event rondom uw icoonproject?