Pauzenummer

PINO’S BLOG JULI 2022

Iedereen heeft af en toe pauze nodig. Een kop koffie, een ommetje of een langere tijd om de zinnen te verzetten. Na een pauze presteer je beter. De zomer is voor de meesten van jullie de grote pauze tussen twee halve jaren hard werken. Voor ons is dat ook zo.

Op evenementen zijn de pauzes net zo belangrijk als de rest van het programma. Je kunt dan even kauwen op de woorden van een spreker, ervaringen delen, wat drinken, wat eten, bellen met het thuisfront of een frisse neus halen. Na corona zijn pauzes zelfs nog belangrijker geworden, merken we. Na alle lockdowns en het thuiswerken zijn we lange, inspannende dagen tussen veel mensen niet meer gewend. Daarom geven we tijdens bijeenkomsten deelnemers meer adempauzes, zorgen we voor momenten waarop mensen even alleen kunnen zijn en lassen we programma-onderdelen in met meer rust of juist meer actie. Met goed gekozen pauzes wint ook de rest van het programma aan waarde. Sterker nog, vaak is een evenement zelf het broodnodige pauzenummer in de waan van de dag van uw bedrijf of organisatie. Een moment waarop je even stilstaat en samen vooruit kijkt. Pauzes zijn nodig. Precies zoals we met z’n allen de zomervakantie nodig hebben om ons op te laden voor de tweede helft van het jaar.

Op evenementen zijn de pauzes net zo belangrijk als de rest van het programma.

Voor ons geldt dat ook. Natuurlijk, we werken deze zomer met veel plezier door aan een aantal evenementen. Maar met iets minder mensen en meer rust. Zodat alle PINO’S tijd hebben om bij te komen van de drukke eerste helft. Vooral dit voorjaar kwam veel samen. We lanceerden bijvoorbeeld met We drive solar en Hyundai een innovatief systeem dat elektrische auto’s stroom laat terugleveren. We demonstreerden dat door 25 elektrische auto’s te gebruiken als superbatterij voor het licht en geluid op het persmoment. Voor STOWA, het kenniscentrum voor de waterschappen, tuigden we de jubileumdag op. En we organiseerden de tiende editie van het evenement HIER opgewekt, waar Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een zwiep aan een windmolen gaf. En ondertussen zetten we onze nieuwe website live. Na de zomerpauze staat ook er van alles op de rol. Het spektakelstuk LEGO World bijvoorbeeld, waar Nederland twee jaar op heeft moeten en wachten. En de Gezond & Fris-dagen voor Vitens. De zomerpauze geeft ons daar nog meer zin in.

Is uw organisatie ook toe aan een denk- of doepauze in de vorm van een evenement? Misschien krijgt u daar deze zomer allerlei ideeën over. We horen ze graag. En we nemen er zelfs in onze pauze de telefoon voor op.

Jeroen Coers

Is uw organisatie ook toe aan een denk- of doepauze in de vorm van een evenement?