Taart en PINO: (onlo)smakelijk met elkaar verbonden

Appeltaart, slagroomtaart, mokkataart, kersentaart, hazelnootschuimtaart. Ben je al aan het kwijlen? Wij wel, want naast dat wij heel goed zijn in events organiseren, zijn wij ook de beste in het eten van taart (intern actiepunt genoteerd: inschrijven voor wedstrijd taart eten). Ons feestelijke jubileum schreeuwt natuurlijk om taart, en daarom zetten we onze liefde voor het zoete hapje graag even in spotlights. 

Zoete geschiedenis
Waar komt die liefde vandaan? Daarvoor gaan we terug naar onze roots. 25 jaar geleden ontstond het idee van PINO op de Hoge Hotelschool in Maastricht. Het mooie Limburg is natuurlijk dé plek voor lekkere vlaaien. De zoete vulling stroomt nog net niet door onze aderen. Bij PINO werken we hard, maar genieten we ook hard. Het bewaren van de juiste balans is cruciaal voor mooie resultaten en een goede werksfeer. Taart speelt daarin een grote rol.

Hoe dan?!
Ten eerste is een taartje eten verplicht als er een PINO-collega jarig is. Eerst sta je op de kruk, zingen we een liedje voor je en krijg je een cadeau. Allemaal leuk en aardig, maar ons favoriete moment is natuurlijk de taart aansnijden. Want de Jarige Job verzorgt een (het liefst zelfgebakken) taart voor zijn of haar hongerige collega’s. 

En als we hem niet zelf bakken, dan wordt hij wel bezorgd. Tot onze blije verrassing staat er wel eens een postbezorger voor onze deur met een taartdoos. Vaak als bedankje van een opdrachtgever voor het organiseren van een succesvol evenement. Dat waarderen wij enorm! Maar dit jaar belt de postbezorger wel heel vaak aan (niet dat dat erg is hoor). Omdat we jarig zijn natuurlijk; de ontvangen jubileumtaarten zijn bijna ontelbaar (net zoals de calorieën trouwens…). Hier worden wij heel gelukkig van.

Onze lievelingstaart
Als echte taart-experts weten wij precies wat we lekker vinden. Zo zegt Rogier (S)Mulder, partner van PINO: ‘’Ik ben helemaal niet kieskeurig, maar een goede taart is zonder slagroom en zonder fruit. Tenzij het aardbeien zijn.’’ De ene collega wordt wild van chocolade, de andere waardeert de klassieke oma’s appeltaart. We hebben ook een lactose-intolerante collega in ons midden, onze projectmanager Thomas Klink. Voor hem geen slagroomtaart dus. Maar zo gastvrij als wij zijn, zorgen we altijd voor een lactosevrije variant. Dat is een piece of cake voor ons…

En over kieskeurigheid gesproken. Met koekjes zijn we ook heel blij. We vinden het dan ook heel leuk om samen te werken met De Koekfabriek. Deze koekjes hebben niet alleen een lekkere smaak, maar ook een maatschappelijke smaak. Lees hier meer over onze samenwerking. 

Zei iemand daar nou taart? 
Wil je ook een puntje? We denken graag samen na over een (taarten)recept voor succes. En of dit een hint is om ons een taart op te sturen? Daar kunnen we helaas niets over zeggen. 

''Ik ben helemaal niet kieskeurig, maar een goede taart is zonder slagroom en zonder fruit. Tenzij het aardbeien zijn.'' - Rogier (S)Mulder