Andere koek

Vorige week stonden onze PINO’s koekjes te bakken en in te pakken. Bij de Koekfabriek in Wageningen. Hun koekjes kennen we al langer, maar we wilden de Koekenbakkers daar eens beter leren kennen. En ze helpen met de decemberdrukte.

De Koekfabriek is geen gewone fabriek. Het is eigenlijk ook geen fabriek, maar een vriendelijke bakkerij in Wageningen. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden er leuk werk. Als opstapje naar een volgende baan of voor langere tijd. Ze maken daar deeg, snijden er allerlei soorten koekjes van, bakken die en pakken ze mooi in. De koekenbakkers zijn harde werkers en vrolijke mensen, hebben we gemerkt. Ze maken graag een praatje en leggen je geduldig uit hoe je koekjes moet bakken of ze in moet pakken.

Het was geweldig om de mensen achter de lekkere koekjes te leren kennen. De Koekfabriek is een initiatief uit onze thuisstad Utrecht. We kopen al jaren graag hun koekjes als cadeau voor bijvoorbeeld sprekers op onze evenementen.

Een maatschappelijke bijdrage met smaak

In de coronatijd klopten we nog vaker bij ze aan, want toen stopten we kilo’s koekjes van de Koekfabriek in de eventpakketten die we bezorgden bij deelnemers van onze online bijeenkomsten. We zijn inmiddels echt fan van de Koekfabriek. Vooral omdat we zo bij kunnen dragen aan het werkgeluk van anderen, die we nu met eigen ogen hebben gezien. We weten nu hoe vrolijk de op kerstmuziek dansende koekenbakkers zijn. Da’s andere koek!

Wil jij ook werkgeluk bezorgen bij deze mensen en een maatschappelijke bijdrage leveren? En tegelijkertijd iets lekkers uitdelen? Trakteer jouw medewerkers, klanten en relaties dan eens op koekjes van de Koekfabriek. Met elk koekje geef je een kans!

Jeroen Coers

Mogen we de koekjes ook uitdelen op jouw event?