PINO-herinneringen: bedankt voor het delen

Een tijd geleden vroegen we om favoriete PINO-herinneringen in te sturen. Dank leveranciers, opdrachtgevers, oud-medewerkers, familie en vrienden voor alle mooie herinneringen. Met een glimlach hebben wij al jullie herinneringen gelezen en trots met het team gedeeld. We delen graag een aantal mooie terugblikken op 25 jaar PINO. Lees je met ons mee?

Flawless en gezellig, aldus Obama

Tien jaar geleden stond Den Haag in het teken van de grootste top ooit in Nederland: de nucleaire top #nss2014. Robin van der Schuyt van Van der Linde Catering + Evenementen kan het evenement nog goed herinneren: ‘’Samen met Pieter Schure en ons team verzorgden wij de plenaire bijeenkomst met lunch in het World Forum in Den Haag. 

Na afloop heb ik achter de schermen het team bedankt, waarop ze spontaan gingen klappen met gejuich. Dit werd in de plenaire zaal gehoord waarop de wereldleiders hard moesten lachen. Een dag om nooit te vergeten. Of zoals president Obama zei: flawless en gezellig.’’
10 jaar na dato is de aftermovie nog een keer gedeeld. Kijk met ons mee.  

Duurzame groei

PINO houdt wel van een prijsvraag, en natuurlijk van originele prijsjes. Deze prijsvragen publiceerden we in onze nieuwsbrief. In 2012 kwamen we op het idee om een boom weg te geven. Iets in de trant van zaadjes planten. De gelukkige winnaar was Marga Rijerse van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Haar reactie:

Van: Marga Rijerse
Verzonden: dinsdag 24 januari 2012 16:14
Aan: Jeroen Coers
Onderwerp: Boom

Inderdaad, nog nooit een boom gewonnen. Wel heb ik er in mijn leven heel wat ‘opgezet’, maar ja; je doet communicatie of je doet het niet (al zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Gelukkig is het er maar één!).

Groet,
Marga Rijerse

P.S. Ik zit zes hoog, mag ie ook in de tuin?

In haar herinnering vertelt ze: ‘’12 jaar geleden won ik bij jullie een boom. Hij was klein en is nog altijd niet erg groot, maar de bijsluiter liet destijds weten die ie heel hoog zou kunnen worden. Nu is het boompje kaal. Maar ongetwijfeld komen er, net als de voorgaande jaren, weer heel veel blaadjes aan. Ik hoop er nog jaren plezier van te hebben en met een glimlach terug te kunnen denken aan de dag dat de prijs officieel werd overhandigd. Ik wens jullie een mooi jubileum toe en de beste wensen voor de jaren die komen gaan.’’

Bedankt Marga! Dat zijn mooie jaren aan groei, op nog vele meer. 

Once in a lifetime experience

Op 19 september 2016 vierde Schiphol haar 100-jarig bestaan. De luchthaven pakte groots uit. Reizigers, werknemers, partners en relaties van Schiphol konden er niet omheen. Zij werden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat getrakteerd op feestelijke activiteiten, die maanden hiervoor in stilte door het projectteam werden voorbereid. PINO maakte onderdeel uit van dit projectteam. Paul Luijten, directeur externe betrekkingen bij Schiphol: “PINO, in de persoon van Tessy Miltenburg, kenmerkte zich door een hands-on mentaliteit, waardoor onze 100e verjaardag voor iedereen een echt feest werd. Onder de radar, maar de teugels toch stevig in handen.”

De leuke herinnering aan PINO van Cora Koopstra – de Vries is ook het 100-jarig bestaan van Schiphol. En dan met name het bezoek van de koning: “We plaatsten een heel paviljoen op het panoramaterras. En het draaiboek was centimeters dik! Was geweldig leuk om te doen en de receptie werd zeer feestelijk ontvangen door onze gasten. Once in a lifetime experience kan ik wel zeggen.”

Knuffel van PINO

De naam PINO is natuurlijk bekend van de kindershow Sesamstraat. Die associatie gaan wij niet uit de weg. Bij een geboorte feliciteren we relaties van ons graag met een knalgele PINO-knuffel. En als echte kindervriend is het zoontje van een keynote spreker ook altijd welkom. Lees meer over PINO als kindervriend. 

Elize Fallon, communicatieadviseur bij Universiteit van Amsterdam: “Ik herinner mij veel mooie events voor het Veiligheidsberaad en FCB. Later ook het Happinez Festival op Fort Voordorp waar jullie je relaties voor uitnodigen. 

Maar mijn mooiste herinnering aan jullie is eigenlijk de PINO knuffel die jullie aan mijn neefje gaven. Het werd zijn favoriete knuffel. Hij is inmiddels 11 jaar.”

Kristian van Drimmelen: “Allereerst gefeliciteerd met jullie 25-jarig jubileum! Ik denk nog vaak terug aan het startevent van het Nationaal Groeifondsproject Luchtvaart in Transitie toen ik samen met mijn zoontje de keynote spreker was.”

Leuk om te horen, Elize en Kristian! 

25 jaar relaxed

Al 25 jaar organiseren wij succesvolle evenementen. Dit doen we met veel expertise, maar ons geheim tot succes is misschien wel de regel die Maartje Grossouw van Qi beschrijft in haar herinnering: 

”Ik heb meerdere herinneringen aan PINO, maar de meest leuke vond ik die van toen Pieter en Jeroen net begonnen waren met hun bedrijf en voor ons (Kluwer) het Management Support Event in de Jaarbeurs in Utrecht organiseerden. 5.000 (of iets minder 😉) secretaressen en 100+ standhouders.

Pieter en Jeroen gingen hier allemaal heel relaxed mee om. Ze hadden toen al de regel ‘niet rennen’, dus het zag er allemaal heel relaxed en onder controle uit. Maar ik kan me voorstellen dat ze af en toe best met stoom uit de oren rondliepen.

Het event is in ieder geval een groot succes geworden en gelukkig zijn er daarna meerdere edities gevolgd.”

Schakelen tijdens corona

Ondanks dat we onszelf liever niet herinneren aan de corona-periode, hebben we hier toch twee gave herinneringen over ontvangen. Het was voor ons een periode van snel schakelen en ons flexibel opstellen. Gelukkig twee eigenschappen waar wij goed in zijn. 

Joyce de Jong: 

Wat leuk, dit jubileum, en wat leuk, de uitnodiging om wat te schrijven! Wij hebben vanuit het programma Implementatie Omgevingswet, dat de landelijke implementatie ondersteunde, veel samengewerkt met PINO. Jarenlang deden we live sessies, die befaamd waren en goed bezocht werden.  Tot corona roet in het eten hooide….

We hebben toen besloten de Implementatie dag door te laten gaan, maar als een tv-show. Dat was makkelijk gezegd en besloten, maar we hadden geen idee wat dat inhield. Tessy Miltenburg, onze projectleider vanuit PINO, heeft dit toen uitstekend opgepakt. Met al haar rust en overzicht hebben we toen een bijna professionele show neergezet, waarbij ik al mijn ‘Linda de Mol’- kwaliteiten moest aanboren om de uitzending aan elkaar te praten. Teksten zonder ‘eh’, praten zonder publiek, in de juiste camera kijken, omgaan met bumpers…. zij eist ‘t allemaal en ik volgde haar trouw. Ik heb er mooie herinneringen aan. 

Afscheid heb ik nooit kunnen nemen. De laatste show moest ik noodgedwongen op de ochtend zelf afzeggen. Positief getest op… corona. Mijn collega Arjan Nijenhuis heeft het last minute overgenomen en deed het uitstekend. Dat lag aan hem… maar wij weten dat de goede regie van Tessy de èchte reden was 😉. 

Miranda Hall, dagvoorzitter: 

Het zou een mooi evenement worden in de Jaarbeurs, voor 600 live bezoekers. Eén dag van tevoren werd alles anders omdat de eerste tekenen van Covid te kop op staken. Er was nog geen lockdown, maar iedereen werd nerveus. 

Jullie wisten pijlsnel om te schakelen en camera’s te regelen voor online deelnemers en ik stond voor een enorme zaal in de zwarte gaten van de camera’s te kijken, zonder live publiek. Het was destijds pionieren en experimenteren. Ik zal nooit meer vergeten hoe we samen toch een mooie bijeenkomst hebben neergezet.

Een lege zaal…

It takes two to tango

Een goede samenwerking met een leverancier is ontzettend waardevol. Wanneer je elkaar aanvult, zet je de beste prestaties neer. Dit ervaren wij ook met Smile Licht en Geluid. Van Frank Koopmans kregen wij onderstaand bericht en mooie herinnering. Bedankt Frank! Op naar nog meer mooie producties. 

Lieve Pino’s,

Van harte gefeliciteerd! 

We weten elkaar al jaren te vinden 🙂 In de Covid-periode was onze samenwerking super intensief, lekker pionieren/ondernemen in de studio’s, dansen binnen de toegestane regeltjes (die wekelijks veranderden).

Hoewel die periode voor ons evenementen-mensen/bedrijven geen gemakkelijke periode was, hebben we er het beste van gemaakt. Daarom kijk ik vooral met trots terug op die periode.

Pauzeer deze clip eens even op minuut 53,01 en je ziet in 1 oogopslag hoe we binnen de mogelijkheden het beste van de omstandigheden hebben gemaakt (zie afbeelding).

Als Utrechters spreken we dezelfde taal; we werken hard en gaan voor het hoogst haalbare maar we nemen onszelf vooral niet te serieus, we zijn immers geen hartchirurgen en we hoeven ook de oorlog in het Midden-Oosten niet op te lossen.

Wij zijn evenementen-mensen en zorgen ervoor dat ieder evenement op de beste manier uit de verf komt, maar aan het eind van de dag gaan we allemaal naar huis. Dan kan je maar beter zoveel mogelijk schik maken 😉

Dat kunnen jullie!

Lieve Pino’s, een hele fijne verjaardag! Op naar nog veeeeel meer prachtige evenementen waar we zoveel mogelijk schik maken!

Frank en de rest van de Smile-crew!

Pieter en zijn vele talenten…