Prinses Beatrix opent 3e kolk

Opening 3e kolk Prinses Beatrixsluis

Prinses Beatrix heeft op woensdagmiddag 6 februari de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein geopend. PINO was erbij om, in opdracht van Rijkswaterstaat, de logistieke organisatie te verzorgen. Samen met vele leveranciers waren we dagen eerder al in touw om bovenop de sluis een enorme eventlocatie te bouwen. Door weer en wind! Even leek het moment suprême door de druilerige regenval nog in het water te vallen. Maar dankzij wat improvisatie, extra rijplaten, paraplu’s en regenlaarzen werd het alsnog een feestelijk succes.

Gewapend met een paraplu verrichtte Prinses Beatrix hoogstpersoonlijk met een klingel aan de bel de officiële openingshandeling bij het buitenhoofd van de nieuwe schutkolk. Het was niet haar eerste bezoekje aan het complex. In 1988 was ze ook aanwezig bij het 50-jarig jubileum van de sluis. Inmiddels bestaat de sluis al bijna 81 jaar en is het nog altijd de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland.

Jaarlijks passeren zo’n 50.000 schepen de Prinses Beatrixsluis in het Lekkanaal. Door de aanleg van de 3e kolk, die groter is dan de bestaande twee kolken, kunnen deze schepen ook in de toekomst snel en veilig passeren. Daarmee is Nederland weer een knap stukje waterinfra rijker. En dat werd niet alleen opgemerkt door Prinses Beatrix. Ook minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en vele andere hooggeplaatsten waren aanwezig bij de opening van dit imposante bouwwerk.

Krijgt u koninklijk bezoek?