PINO op de klimaattop in Dubai

Ons werkveld kent geen grenzen

Begin december 2023 kwam de hele wereld bijeen in Dubai voor de klimaattop COP28. Ook PINO was aanwezig voor de organisatie van acht evenementen voor het Global Center on Adaptation (GCA). Hoe droegen wij bij aan deze historische momenten?

Het Global Center on Adaptation (GCA) zet zich in voor klimaatadaptatie. Dit is dan ook de rode draad voor de acht evenementen tijdens COP28. Financiering voor klimaatvriendelijke projecten op het Afrikaanse continent was bijvoorbeeld een gespreksonderwerp. Of hoe jongeren cruciaal zijn voor de toekomst van klimaatadaptatie. CEO van GCA, Professor Patrick Verkooijen, was aanwezig in Dubai om de belangrijke dialoog over de problematiek, maar ook over passende oplossingen en innovaties, te voeren.

PINO zorgde ervoor dat deze dialogen vlekkeloos verliepen. Tijdens de acht evenementen op de summit locatie, maar ook daarbuiten, ondersteunden we in logistiek, protocol en techniek. Wij waren dé verbindende schakel tussen het GCA-team en de lokale organisatoren en technici.

En dit lukt natuurlijk alleen als we op locatie zijn: onze partner en projectmanager Tessy Miltenburg-Van den Brand was twee weken lang te vinden in Dubai. Samen met Noah Pappot van de The Productioneers was het PINO-team twee man sterk.

Een event in het buitenland organiseren is best een opgave: verschillende culturen, lokale regelgeving of andere materialen dan gewend. Maar toch altijd willen streven naar kwaliteit en goede resultaten. PINO heeft de expertise in huis om van nieuwe en onbekende plekken ons werkveld te maken. Hierbij draait het om het inzetten van lokale connecties, begrip tonen voor culturele nuances en technische kennis meebrengen.

Mogen we met jou ook een reis maken?