Uitverkocht HIER opgewekt

We lieten het regenen - geen miezer of stortbui, maar lintjes

Collectief energie besparen, opwekken en duurzame warmte. Deze actuele onderwerpen waren het gespreksonderwerp tijdens de 12e editie van HIER opgewekt op 19 maart. In een uitverkochte Flint ontvingen we 900 enthousiaste deelnemers die betrokken zijn bij lokale energie-initiatieven.

Aan PINO de taak: breng alle inhoudelijke ideeën tot leven. Als link tussen inhoud en uitvoer dachten wij proactief mee over het programma. Het thema was ‘door weer en wind’. Want ondanks de tegenwind die groene initiatieven regelmatig te verduren hebben, pakken we door en nemen de initiatieven alleen maar toe. PINO vertaalde dit thema vrij letterlijk.

Overal door de locatie hingen knalgroene paraplu’s. En tijdens het plenaire programma hoorden de deelnemers donderslagen. En we lieten het regenen. Geen miezer of stortbui, maar lintjes! Iedereen met een goed energie-initiatief werd in het zonnetje gezet op het podium. En dit waren er zoveel dat er meer mensen op het podium stonden dan in de zaal zaten. Dat verdient wel een regen aan confetti.

Naast het vertalen van het thema, deden we nog veel meer. Om het maar even op te noemen: contact met de locatie, sprekers en sponsoren; de techniek; het blokkenschema; het uitnodigingstraject; de registratie en de bewegwijzering. En uiteraard ontvingen wij de deelnemers. En dit waren er een hoop! Want volgens onze projectmanager Maaike Neven zat locatie de Flint rammetje-vol: ‘’een leuke uitdaging van dit evenement was dat het volledig was uitverkocht. Zo ben je altijd bezig met het vinden van de juiste balans: heb ik te weinig of te veel? Uiteindelijk hadden we geen lange rijen, voldoende catering en een zaal die rammetje-vol zat. Alles kwam exact goed uit, zoals gepland!’’

Foto’s: Eric Kampherbeek

Welk thema mogen we voor jou vertalen?