Reusable Packaging Fair

Hergebruik is de toekomst

Weg met wegwerp! Op 27 november kon je inspiratie opdoen over het gebruik van herbruikbare verpakkingen op de Reusable Packaging Fair. Met meer dan 350 bezoekers was de eerste editie van dit evenement een groot succes. De grote opkomst benadrukt het belang van de transitie en de missie om van single-use naar herbruikbare verpakkingen over te stappen.

Vanaf 1 januari 2024 geldt er een verbod op eenmalige verpakkingen voor consumptie ter plekke. Het doel van dit verbod? Het verminderen van de hoeveelheid (plastic) afval en zwerfafval. Veel organisaties maken zich al hard voor deze transitie, maar om te kijken hoe het nog beter kan brachten we iedereen samen op 27 november tijdens de Reusable Packaging Fair die werd georganiseerd door Mission Reuse, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De fair, die plaatsvond bij De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS), bood plek aan meer dan 30 verschillende aanbieders van herbruikbare verpakkingen en andere oplossingen, zoals de verpakkingsvrije winkel van LOOS.

Naast het gevarieerde aanbod in standhouders, waren er 20 verschillende deelsessies waar dieper in werd gegaan op onderwerpen als wetgeving, consumentengedrag en aansprekende voorbeelden uit andere landen.

Pino verzorgde een sfeervol aangeklede markt en onderhield contact met alle standhouders. Daarnaast adviseerden we het energieke en ambitieuze projectteam over het programma en werkvormen. Projectmanager Allet nam alle zorg uit handen wat betreft het begeleiden van de standhouders, de registratie van A tot Z, de logistiek van de 20 deelsessies en de inkoop.

Vind jij duurzaamheid net zo belangrijk als wij?