RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’

‘Hello there, this is your ancestor speaking’

‘Hello there, this is your ancestor speaking’. Met die woorden uit haar indringende song ‘Your Ancestor’ opende zangeres Nynke Laverman op 2 november het RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’. Zo’n 600 deelnemers kwamen naar Utrecht voor het congres. PINO ontzorgde NP RES met de logistieke en facilitaire organisatie van het congres.

Filosoof Daan Roovers borduurde voort op het thema voorouderschap: hoe leggen we aan generaties na ons uit welke keuzes we maakten en waarom? Zij sprak daar, onder leiding van dagvoorzitter Ruben Maes, over door met minister Rob Jetten. Arash Aazami en Lennart Lalieu vertelden over de Transform.Hackathon en vervolgens waaierden de 600 deelnemers in de Jaarbeurs uit over zo’n 30 deelsessies rond onderwerpen die de RES raken.

Tijdens een kort plenair intermezzo in de middag deelden deelnemers aan de hackathon een impressie, hun ervaringen en de eerste resultaten. De energietransitie is uitdagend en soms weerbarstig. Maar het geeft energie en hoop om met zoveel mensen die met de RES’en bezig zijn, een hele dag bij elkaar te zijn, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

PINO ondersteunde NP RES ook dit jaar bij de organisatie en uitvoer van het congres. We adviseerden over het programma, deden uitvraag naar wensen van de sessieleiders en voerden regie tijdens het congres. We verzorgden de deelnemersregistratie en -communicatie. Daarnaast ontwikkelde PINO een uitgebreide eventwebsite waarop alle informatie over de dag te vinden was.

Samen werken aan een betere toekomst?