Met het ministerie reizen naar de toekomst

Het thema is volledig doorgevoerd in het evenement

Het is 16 januari, de wegen bedekt met een laagje sneeuw, weercode op geel, maar alle seinen stonden op groen voor de start van de Nieuwjaarsreceptie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in De Tramremise in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst stonden jonge professionals centraal, hoe zien zij de toekomst, wat hebben zij van LNV nodig? Natuurlijk was er veel tijd om met elkaar in gesprek te gaan en te toosten op het nieuwe jaar.

Het programma begon met de prachtige, rake woorden van spokenwordartist Gershwin Bonevacia, die als stadse jongen zijn waardering uitsprak voor landbouw, natuur, voedsel en visserij. Dagvoorzitter Oscar Kocken vervolgde de middag met een korte terugblik op 2023 samen met demissionair ministers Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof).

Secretaris-generaal (SG) Jan-Kees Goet en vier jonge professionals uit het werkveld namen plaats op het podium. Stefan Lok (binnenvisser Weerribben Wieden) Mieke Mul (biologische boerin uit het Groene Hart), Florette Reijman (procesregisseur land- en tuinbouw provincie Gelderland) en Martijn Reus (senior adviseur bosbeheer bij Staatsbosbeheer) gingen met elkaar en met de SG in gesprek over hoe zij de toekomst zien. En vooral ook over hun reis naar de toekomst en wat er in hun koffer mee gaat. De eerlijkheid en oprechtheid van de panelleden zorgden voor een verbindende sfeer in de zaal; we moeten het samen doen.

Elkaar leren kennen
Na het plenair programma was er ruimte voor ontmoetingen en geanimeerde gesprekken. Met een glas toostend op het nieuwe jaar, heerlijke hapjes uit verschillende windstreken en een insectenproeverij waren de elementen voor een geslaagd evenement aanwezig. Op verschillende plekken stonden acteurs als tijdreizigers en postbezorgers klaar om de genodigden complimentenkaartjes te geven.

Het thema Reizen naar de Toekomst is van begin tot eind doorgevoerd in het evenement. PINO bracht het samen door een combinatie van acteurs en complimentenkaartjes in te zetten als gespreksstarters om oplossingen voor maatschappelijke opgaven te vinden. PINO was ook verantwoordelijk voor het conceptdesign en de totale organisatie van registratie tot en met de uitvoer op de dag zelf.

Wil jij ook een evenement met een perfect passend thema?