Koning opent de Floating Office Rotterdam

Opening Floating Office Rotterdam van het GCA

Op 6 september vond de officiële opening van het Floating Office Rotterdam van het Global Center on Adaptation (GCA) plaats. Koning Willem-Alexander deed de opening, Ban Ki-moon was aanwezig en IMF-directeur Kristalina Georgieva hield een toespraak. PINO verzorgde de volledige logistieke organisatie en uitvoer van deze complexe high-level bijeenkomst. 

De opening van het nieuwe hoofdkantoor van het GCA trok veel internationale high-level gasten met hun entourage. Dit volledig energieneutraal en zelfvoorzienend kantoor ligt afgemeerd in de Rijnhaven in Rotterdam. Het GCA ondersteunt landen, organisaties en bedrijven met kennis, advies en financiering bij klimaataanpassingen. PINO werd drie weken voor aanvang van het event benaderd om de logistieke organisatie én de uitvoer op zich te nemen. Een complexe opdracht die we met veel enthousiasme op ons hebben genomen.

Bij de organisatie van een high-level bijeenkomst van dit niveau komt veel kijken. De korte organisatietijd en covidmaatregelen maakten de organisatie nóg complexer. De organisatie begon met het regelen van het vervoer voor alle (inter)nationale gasten, zoals de internationale vluchten en het welkom op Schiphol. PINO regelde alle hotelovernachtingen en een aansluitend cultureel programma door Nederland inclusief vervoer en begeleiding. Ten behoeve van het event zette PINO een complete coronateststraat op, waar alle gasten verplicht getest werden. Na het testen konden alle gasten terecht bij de high-level dialogue en aansluitend de officiële opening van het nieuwe kantoor.

Naast deze logistieke operatie verzorgde PINO ook alle faciliteiten en overige benodigdheden zoals een tent, inclusief techniek, catering, beveiliging en accreditatie, gastenlijst met placering en overleg met de politie en de Dienst van het Koninklijk Huis. Het was een uitdagende en intensieve samenwerking met de opdrachtgever en alle overige betrokken partijen, maar natuurlijk ook heel erg leuk en eervol.

 

BENIEUWD HOE DIT EVENT ERUIT ZAG? BEKIJK DAN DE AFTERMOVIE.

Mogen wij u ontzorgen op het hoogste niveau?