Kledingcafés brengen dialoog op gang

Het thema? bewuster omgaan met kleding

De kledingindustrie groeit hard, elk jaar wordt er veel nieuwe kleding geproduceerd én gekocht. Denk jij wel eens na over je kledingconsumptie en de impact die dat heeft op onze aarde? Deze impact is namelijk enorm. Door het hoge gebruik van land, water, energie en chemicaliën is de textielindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Hoogste tijd om daar iets aan te doen, vindt ook het ministerie.

Afgelopen maand organiseerde het ministerie daarom twee kledingcafés, in Rotterdam en Westervoort. Hier kon de bewoner, naast de gebruikelijke afzakker, het gesprek aangaan met medewerkers van het ministerie. Het thema van de avond: bewuster omgaan met kleding. Net als in vele andere cafés, was het gezellig druk. Met zo’n 50 tot 60 cafégangers werden er in groepen van 8 personen verschillende vraagstukken besproken.

De opbrengsten van de twee avonden worden meegenomen in de nieuwe plannen voor een duurzame kledingindustrie. Hoewel een duurzame kledingindustrie om een serieuze aanpak vraagt, werd de avond op een humoristische wijze samengevat door een cartoonist. PINO heeft de organisatie, registratie en uitvoering van beide Kledingcafés gedaan.

Haal ook waardevolle input op via een dialoogsessie