Jonge strijders voor klimaatadaptatie

Delivering on the Glasglow Climate Pact

Honderd jongeren van over de hele wereld verzamelden zich in het weekend van 3 en 4 september in Rotterdam. Zij waren geselecteerd uit ruim 8.000 aanmeldingen en reisden met de trein, soms wel 26 uur lang, naar Rotterdam voor een gezamenlijk doel: klimaatadaptatie verbeteren en versnellen.

Deze internationale bijeenkomst werd georganiseerd in opdracht van het Youth Adaptation Network van de Global Center on Adaptation (GCA). Met honderd fysieke deelnemers op het congres en nog eens honderden online kijkers werd gepraat over klimaatadaptatie, diversiteit, ondernemerschap, financiën, infrastructuur, agricultuur en water. De online streams werden aangeboden in het Engels, Arabisch, Frans en Spaans.

Deelnemers kregen een bomvol programma geserveerd met sprekers die vanuit nhow Rotterdam en online iedereen toespraken. Ook was er bijzonder bezoek van de 8ste secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon en de huidige vicesecretaris-generaal van de Verenigde Naties, Amina Mohammed.

Zondag was er ook ruimte voor frisse lucht met een bezoek aan het buitenterrein van het kantoor van de GCA, het grootste drijvende kantoor ter wereld. Daarna volgde een metrorit naar het centrum van Rotterdam om drie duurzame projecten te bezoeken.

PINO werkte in de afgelopen weken hard aan de productie van de Youth Dialogue on Adaptation Action. Zo verzorgden we de registratie en boekten talloze treinreizen vanuit alle hoeken in Europa naar Rotterdam. Ook hielpen we met de realisatie van het programma: van hotelovernachtingen en catering tot aankleding, de livestreams via Youtube en het platform Online Seminar en regelden we de tolken die het Engelse programma vertaalden naar drie andere talen. Het weekend zelf was PINO op locatie aanwezig om de uitvoer van het programma te begeleiden.

Wilt u met de internationale jeugd om tafel zitten?