Internationale bijeenkomst luchtvaartsector

Facilitair en logistiek ontzorgen van de opdrachtgever

In opdracht van het ministerie van IenW heeft PINO op 13 en 14 april de logistieke en facilitaire organisatie van het ICAO Regional Seminar in de EURNAT Region uit handen genomen. Een delegatie van 120 internationale gasten kwam twee dagen bijeen in het Wereldmuseum in Rotterdam. Deze ICAO/SAF bijeenkomst, georganiseerd door de International Civil Aviation Organization (ICAO), is bedoeld om de internationale samenwerking in de luchtvaartsector te verbeteren.

Dinsdag 11 april arriveerden de eerste gasten al op Schiphol. Voor hen had PINO het vervoer en hotelaccommodatie georganiseerd en verzorgd. Op woensdag trof PINO de laatste voorbereidingen voor het seminar in het Wereldmuseum. In de middag gingen zo’n 25 delegatiehoofden op werkbezoek naar de Rotterdamse Haven en de Maasvlakte met ’s avonds een afsluitend diner. Donderdag 13 april stond in het teken van het ICAO Regional Seminar waar 120 deelnemers bijeen kwamen in het Wereldmuseum.

Na de opening kregen meerdere sprekers het podium. In een open discussie gingen zij in gesprek over de verduurzaming van de luchtvaartsector en specifiek de inzet van duurzame luchtvaartbrandstoffen. ’s Avonds was er voor alle deelnemers een informeel diner ‘op hoogte’ met prachtig uitzicht vanaf de Euromast. Op dag twee van het seminar kwamen de uitdagingen en verschillende instrumenten om het gebruik van duurzame luchtvaartbrandstof te stimuleren aan bod. Met een doorkijk naar de high-level meeting over hetzelfde onderwerp later dit jaar werd het seminar succesvol afgesloten.

Wilt u met uw bijeenkomst logistiek en facilitair worden ontzorgd?