Feestelijk ondertekenmoment van Manifest MVOI

In het conferentie- centrum op de Rijnstraat

Op 24 november was het zo ver, het ondertekenmoment van het Manifest MVOI 2022 – 2025 in Den Haag. MVOI staat voor Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen. Ondertekenaars van dit Manifest stellen een Actieplan MVOI op dat in het teken staat van het creëren van maatschappelijke impact via het inkoopproces. PINO was in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat betrokken bij de organisatie van deze ondertekening.

Het ondertekenmoment werd officieel geopend met een toespraak van Vivianne Heijnen, staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Na het samen aftellen en een druk op de knop van Vivianne Heijnen, Carsten Herstel (Directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Rabin Baldewsingh (Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme) is het Manifest MVOI officieel van start gegaan. In totaal hebben 74 bestuurders hun handtekening onder het manifest gezet. Daarmee zeggen ze toe dat ze bij het opdrachtgeven en inkopen oog hebben voor het behalen van maatschappelijke doelen. Deze zijn gericht op milieu en biodiversiteit, klimaat, circulaire economie, ketenverantwoordelijkheid (toepassen internationale sociale voorwaarden), social return en diversiteit & inclusie.

De deelnemende partijen zijn alle ministeries, 4 provincies, 48 gemeenten, alle waterschappen en een aantal andere organisaties. Alle partijen die deelnemen aan het Manifest MVOI kwamen bijeen voor een officieel fotomoment om deze feestelijke start vast te leggen. Ook was er een informatiemarkt waar deelnemers meer over het Actieplan MVOI te weten konden komen. Het was voor genodigden ook mogelijk om de ondertekening online bij te wonen, waardoor het een hybride event was. De aanwezigheid van al deze diverse partijen, ministeries en overheidsorganisaties maakte de organisatie van dit evenement voor PINO extra interessant.

Wil jij ook een feestelijk moment organiseren?