Energie komt van onderop

PINO bundelde krachten met NP RES en NPLW

Het bruiste van energie op het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte op woensdag 1 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Rond de 900 deelnemers en sprekers gingen in meer dan 40 sessies over regionale energie en lokale warmte met elkaar in gesprek over hun dagelijkse praktijk. PINO is trots om voor het derde jaar op rij een bijdrage te leveren aan de organisatie van dit relevante en groeiende congres.

Het Nationaal Programma RES (NP RES) en Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) organiseerden samen het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte in de Jaarbeurs in Utrecht. Een logische stap omdat warmte en duurzame opwek elkaar in de praktische uitvoering van de energietransitie steeds vaker tegenkomen. Theatergroep Jan Vos trapte het congres af met de scène ‘Met de rug tegen de muur’ uit hun voorstelling Wind, een onstuimige komedie over de energietransitie. Dat het knelt en schuurt, bleek niet alleen uit deze toneelscène. “Het piept en kraakt aan alle kanten. Nu gaat het spannend worden in de uitvoering”, zei Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie in gesprek met dagvoorzitter Ruben Maes.

Buiten de plenaire opening en de sessies ging het gesprek door. Op het plein bij de koffie en de borrel deelden mensen gepassioneerd hun persoonlijke en professionele uitdagingen en goede voorbeelden. Dat maakte het congres voor velen een feest van (h)erkenning en inspiratie voor de praktijk. Zin om je even terug te trekken? Dat was mogelijk in de Podkas, waar de Polderwachter klaarstond voor een goed verhaal met een kunstzinnige blik op het Nederlands polderlandschap. Of door even op te laden in de ‘Het-is-nooit-te-laadpaal’.

PINO bundelde de krachten met NP RES en NPLW om samen dit omvangrijke congres te organiseren. We adviseerden over het programma, deden uitvraag naar wensen van de sessieleiders en voerden regie tijdens het congres. Zo zorgden we voor een strak geregisseerde live videoverbinding tussen de twee plenaire zalen.  Live badgeprinting op locatie zorgde dat alle 900 deelnemers soepel hun badge ontvingen. Daarnaast ontwikkelde PINO een uitgebreide eventwebsite met bijbehorende eventapp waarop alle informatie over de dag te vinden was.

Foto’s: Eelkje Colmjon

Op zoek naar een eventbureau dat uw bijeenkomst soepel laat verlopen?