De RES op stoom

RES-congres in de Rijtuigenloods

In het hart van de Klimaatweek vond het RES-congres plaats. Op woensdag 3 november kwamen bijna 500 betrokkenen samen in de Rijtuigenloods om te leren, vooruitkijken en verdiepen. NP RES organiseerde het congres in samenwerking met PINO. Met een afwisselend plenair programma en meer dan 30 subsessies was dit een leuke en uitdagende taak.

Netwerk van RES'en ontmoet elkaar fysiek

Het congres was bedoeld voor betrokkenen bij de RES’en en voor een breed netwerk van geïnteresseerden binnen de energietransitie. Een gemixt gezelschap meldde zich aan voor het congres: variërend van gemeentes, beleidsmakers vanuit verschillende ministeries, bedrijven en betrokken burgers. Op het congres was ook ruimte voor een kritisch geluid. Zo kregen actiegroepen als Extinction Rebellion en Grootouders voor het Klimaat ruimte op het RES TED podium. Het plenaire programma werd met veel enthousiasme door dagvoorzitter Ruben Maes begeleid, die er op geheel eigen wijze voor zorgde dat iedereen aan het woord kwam. Naast het plenaire programma en de subsessies, was er veel ruimte voor de ontmoeting. Wat goed te merken was tijdens de borrel, die lang doorging.

PINO werd al vroeg in het organisatieproces betrokken door NP RES. Samen hebben we het programma vormgegeven en de sprekers en sessieleiders begeleid en ondersteund. Daarnaast ontwikkelde PINO de eventwebsite met daarop een blokkenschema met informatie over alle sessies. Op de dag was PINO ook aanwezig en ontzorgde NP RES op diverse gebieden: alle sessieleiders werden voorzien van hun wensen in de zaal,  de deelnemers warm ontvangen en het plenaire programma geregisseerd.