Africa Climate Summit

High level event in Kenia

Op 4 tot en met 6 september vond de Africa Climate Summit (ACS) plaats in Nairobi, Kenia. PINO is trots om in opdracht van GCA een bijdrage te leveren aan verschillende events van Global Center on Adaptation tijdens de ACS. Tijdens deze driedaagse bijeenkomst bespraken wereldleiders en beleidsmakers onder andere klimaatadaptatie, hernieuwbare energie en financiering voor klimaatvriendelijke projecten op het Afrikaanse continent.

We gingen van start met de High-level Intergenerational Dialogue, een evenement georganiseerd door GCA in samenwerking met de Wangari Maathai Foundation. Maar liefst 1250 jongeren kwamen hier samen met enkele internationale leiders. Ook high levels zoals Ban Ki Moon, Akinwumi Adesina en meer dan tien ministers uit diverse landen waren aanwezig. PINO verzorgde de coördinatie, logistiek, showregie en technische ondersteuning voor dit event ter ondersteuning van het Wangari Maathai Institute.

Op de tweede dag van de top, 5 september, vond het Presidential Day Programme plaats. De Keniaanse President, William Samoei Ruto, PhD, maakte hier bekend dat Kenia het biobased kantoor van GCA in Nairobi gaat huisvesten. Aansluitend vond de Leaders Dialogue plaats waarbij de Adaptation Compacts van de GCA werden gelanceerd. Deze sessie bracht wereldleiders samen – naast SG Ban Ki-Moon waren er zes presidenten aanwezig – om te discussiëren over hoe investeringen in climate adaptation de klimaatimpact in Afrika kunnen verminderen.

PINO was verantwoordelijk voor de coördinatie, begeleiding en technische productie van dit event tijdens de top. Binnen de chaos die een Summit met zich meebrengt – wijzigende tijdslots, zalen, sprekersvolgorde – zorgden we voor een gecoördineerde uitvoering en begeleiding van de events. Zo kon de CEO van Global Center on Adaptation, Professor Patrick Verkooijen, zich concentreren op het modereren van de sessies en het verwelkomen en begeleiden van SG Ban Ki Moon en de deelnemende presidenten en ministers.

Het organiseren van events in het buitenland brengt veel verschillende uitdagingen met zich mee. Denk aan culturele verschillen, lokale regelgeving, logistieke uitdagingen en beschikbaarheid van apparatuur en materialen. PINO heeft de expertise om de wensen van de opdrachtgever te vertalen in een hoogwaardig evenement, ook in het buitenland. Met ons netwerk van lokale connecties, begrip van culturele nuances, technische kennis en ervaring met het produceren in Afrika, organiseren we waar dan ook ter wereld evenementen.

We zijn trots op de GCA, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de organisatie van de top.

Samen werken aan een betere toekomst?