Trakteren op duurzaamheid

Afgelopen maandag waren we jarig: PINO bestond toen precies 24 jaar. Wat we gingen trakteren, wisten we meteen. Geen taart, geen appelflappen en geen bitterballen, maar beloften waar de wereld beter van wordt. Omdat onze evenementen er duurzamer van worden.

Al 24 jaar maken we bij PINO dingen graag duidelijk en concreet. Zo doen we dat dus ook met duurzaamheid. Het abstracte woord duurzaamheid vertalen we in concrete stappen. En nu we jarig zijn, zetten we graag wat extra stappen. Letterlijk zelfs, want we zijn hard op weg naar de derde trede van de CO2-prestatieladder: het onafhankelijke meetinstrument voor duurzaamheid. Eind oktober krijgen we auditoren op bezoek die toetsen of we die derde trede hebben gehaald. En we doen meer. We stemmen ons beleid af op de richtlijnen van Global Reporting Initiative (GRI) en we gaan structureel aan de slag met Social Return. De begrippen diversiteit en inclusie vullen we dit jaar ook heel tastbaar in. Allemaal mooi, maar nog niet genoeg. De grootste stappen nemen we bij wat we dagelijks doen: evenementen organiseren. Want in elk aspect van een evenement zit duurzame winst.

In elk aspect van een evenement zit duurzame winst.

Bij de keuze van een locatie willen we nog scherper kijken naar criteria als energiegebruik en afvalmanagement. Bij transport kiezen we het liefst voor elektrisch of openbaar vervoer en bij de catering voor producten die lokaal, biologisch en duurzaam gemaakt zijn. Papier gebruiken we alleen als het niet anders kan en we zorgen op slimme manieren dat het aantal gasten dat onverwacht niet komt, zo laag mogelijk blijft. Zo beperken we de verspilling. Dat onze evenementen voor iedereen goed toegankelijk zijn, moet nog vanzelfsprekender worden. Net als dat de communicatie rondom elk evenement inclusief is. Bij evenementen leggen we graag uit waarom we duurzame keuzes maken en hoe de deelnemers daaraan kunnen bijdragen. Want samen hebben we een nog groter effect.

Wilt u ons iets geven voor onze verjaardag? Maak ons dan blij door ons te helpen om nog duurzamer te zijn. Dat is een cadeau voor ons, voor uzelf en de rest van de wereld! 

Pieter Schure

Samen werken aan duurzaamheid?