PINO’s Prinsjesdag

Op deze derde dinsdag van september proberen we bij PINO een glimp op te vangen van Prinsjesdag. Niet om de inhoud, want die lekt altijd eerder uit. Maar omdat we er elke keer mooie parallellen in zien met wat we zelf doen.

De koets, de hoedjes, de plek, het publiek, het verhaal en het koffertje: voor ons een feest van herkenning. Symbolen van waar we elke dag mee bezig zijn. De koets, bijvoorbeeld, gaat om vervoer. Voor de gasten van onze evenementen gebruiken we meestal geen gouden rijtuigen met een span paarden ervoor. We zoeken vaak wat meer snelheid en comfort. De hoedjes zien we als aankleding: ook zo’n belangrijk element van een goed evenement. Die moet minstens zo spraakmakend zijn als de hoofddeksels op Prinsjesdag. Net als de locatie. Voor elke bijeenkomst zoeken wij onze eigen Koninklijke Schouwburg: een plek die perfect past.

Die Koninklijke Schouwburg zit op Prinsjesdag altijd bomvol. Iedereen van betekenis is er, wil erbij zijn. Net zoals wij er met het programma en een prikkelend uitnodigingstraject voor zorgen dat niemand onze events wil missen.

Een spraakmakende bijeenkomst waar iedereen bij wil zijn

We slepen er liever nog een paar stoelen bij dan dat er lege plekken zijn. En dan de Troonrede. Het verhaal, de voordracht. Onze koning leest op Prinsjesdag braaf voor uit andermans werk. Wij zoeken eigenlijk altijd inspirerende sprekers die juist bevlogen vertellen vanuit hun eigen ervaring en overtuiging. Natuurlijk, we fluisteren ze ook altijd wat in over wie er in de zaal zit en wat voor die bijeenkomst belangrijk is. En het koffertje? Dat zien we als symbool voor hoe transparant en duidelijk we zijn over kosten.

Wilt u ook eens een eigen Prinsjesdag? Een spraakmakende bijeenkomst waar iedereen bij wil zijn? Laten we dan eens praten. Dat hoeft niet op een derde dinsdag, een eerste donderdag of een vierde vrijdag te zijn. Dat kan altijd!

Tessy Miltenburg

Wilt u ook een eigen Prinsjesdag?