Kunstmatig intelligente events?

Komende woensdag is weer de Werelddag van de Telecommunicatie en de Informatiemaatschappij. We geven het meteen toe: er zijn jaren dat we deze feestdag op 17 mei vergeten. Toch is het aardig om eens stil te staan bij hoe technologie onze evenementen vooruit helpt.

Hoe ver kunstmatige intelligentie is, zien we dagelijks in voorbeelden die ons blijven verbazen. Het programma ChatGPT schrijft in seconden een goed leesbaar en logisch verhaal over elk onderwerp dat je ingeeft. Andere software maakt al even snel een levensechte foto van een niet bestaande situatie. De hele wereld heeft inmiddels de paus gezien in een grote witte, donzen rappersjas en een foto van een hardhandige arrestatie van Donald Trump. Je weet niet wat je ziet. Kunstmatige intelligentie of AI is zo ingeburgerd, dat wij de voordelen steeds vaker inzetten om van onze events een betere beleving te maken. Het is een stap die volgt op de slimme software die we al gebruiken om snel en samenhangend evenementencommunicatie in te richten. Bijvoorbeeld met een eventwebsite, een programmaboekje of blokkenschema en een online registratiemogelijkheid.

Hoe slim wilt u uw bijeenkomst maken?

Bij grotere netwerkevenementen zoals congressen zetten we het registratietraject nog slimmer in. We vragen deelnemers niet alleen naar hun naam, hun functie en hun contactgegevens, maar stellen ook een aantal gerichte vragen. Met welk doel ze de bijeenkomst bezoeken bijvoorbeeld. Welke kennis en ervaring ze meebrengen en wat ze juist aan kennis en ervaring willen ophalen. Met de antwoorden daarop zetten we AI aan het werk. Die maakt met algoritmen slimme matches tussen mensen. Op de eventdag kunnen we deelnemers via een app live aan elkaar koppelen. Daarmee geven we het delen van kennis en het ontstaan van nieuwe ideeën en initiatieven een flinke duw in de rug. Via de app kunnen we deelnemers ook individueel benaderen met informatie uit hun expertise- of interessegebied. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Wat technologie vooral doet: het maakt onze evenementen interactiever en individueler op maat.

Hoe slim wilt u uw bijeenkomst maken? Wij denken er graag over mee. Want hoe slim u en ik samen ook zijn, kunstmatige intelligentie doet daar soms echt een schepje bovenop.

Jeroen Coers

Wilt u meer weten over het gebruik van apps tijdens events?