Een jaar van zilver

Voor PINO heeft 2024 een zilveren glans: we bestaan 25 jaar. Wat in 1999 begon als een droom van twee hotelschoolstudenten groeide uit tot een volwassen congres- en evenementenbureau dat met mooie opdrachtgevers aan geweldige projecten mag werken. Kijk je met ons mee terug in de tijd?

Met hun diploma van de Hoge Hotelschool Maastricht op zak gingen de vrienden Jeroen Coers en Pieter Schure in de evenementenbranche aan de slag. Om daar te ontdekken dat ze zélf evenementen wilden organiseren. Volgens hun eigen visie: met een groot gevoel voor gastvrijheid richtten ze daarom in 1999 Pino Productions op. Ze begonnen in Amsterdam, maar kozen vanaf 2001 voor Utrecht. Pieter en Jeroen veroverden langzaam hun plek, en ze namen in de jaren daarna hun eerste medewerkers aan, waaronder mij. Wat waren we trots toen we in 2005 het predicaat Erkend Congresbureau kregen! Pino Productions werd een begrip en vandaar dat we in 2007 kortweg kozen voor PINO als nieuwe naam. Drie jaar later was voor mij een bijzonder moment: toen werd ik partner van PINO, naast Jeroen en Pieter.

Daarna ging het snel. Het team van PINO werd steeds groter en we trokken nog meer mooie opdrachtgevers aan. In 2014 waren we er klaar voor om het communicatiebureau EPP public relations over te nemen, zodat we klanten nog beter konden bedienen met evenementen én alle communicatie daaromheen.

Door zowel live als online uit te blinken, kwamen we ook de coronaperiode goed door. Dat uitblinken doen we vanaf 2022 trouwens vanuit ons nieuwe kantoor in de groene omgeving van Fort Blauwkapel. Én met een nieuwe partner. In 2022 maakte Rogier er een vierkoppig managementteam van. 2023 stond in het teken van het verduurzamen van onze bedrijfsvoering, zodat we met onze evenementen bijdragen aan een betere wereld. Of, zoals we het vanaf dit jubileumjaar graag zeggen: PINO brengt het samen.

Dit jaar staan we stil bij ons zilveren jubileum. Maar wie ons kent, weet dat we voor goud gaan. En dus niet te lang stilstaan. Liever rennen we naar resultaat. Voor jou en met jou. Dus tot snel!

– Tessy Miltenburg