Zeldzame casussen van NVR

Bijeenkomst Witte Raven en Zeldzame Postzegels januari 2023

Op 27 januari was de Prodentfabriek in Amersfoort gevuld met ruim 200 reumatologen. Twee keer per jaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) een bijeenkomst, waarbij tijdens de Witte Raven en Zeldzame Postzegels bijzondere casussen binnen de reumatologie centraal staan. Het inhoudelijke programma was gevuld met leerzame pitches en interessante sprekers, met als klap op de vuurpijl: de uitreiking van de Rheumatology Grant t.w.v. €25.000.

De dag begon met een interessant onderwijsprogramma voor de artsen in opleiding (AIOS) en een bijeenkomst van de Beroepsbelangencommissie, met als onderwerp ‘Hoe houden we reumatologiepraktijken werkbaar?’. Onder leiding van dagvoorzitters Melek Güler-Yüksel en Bouwe Krijthe werd het wetenschappelijke middagprogramma afgetrapt met de diverse zeldzame casussen. Deze casussen werden voorgedragen door 11 enthousiaste artsen in opleiding. De leden van de NVR konden ook de Algemene ledenvergadering bijwonen, waar de traditionele jaarrede werd gegeven.

De gelukkige winnaar van de Rheumatology Grant? Dat was Casper Webers van het Maastricht UMC. Tijdens de diverse pauzes konden deelnemers korte presentaties van de industrie volgen via silent disco koptelefoons, terwijl om hen heen volop werd genetwerkt. PINO ondersteunde NVR in de organisatie en uitvoer van de bijeenkomst. Zo was PINO verantwoordelijk voor de deelnemersregistratie, advisering rondom het programma en contact met alle sprekers. Op de dag zelf was PINO aanwezig voor de volledige regie, vanaf de opbouw tot na de afsluitende borrel.

Bent u ook van plan om een bijeenkomst te organiseren?