Voorwaarts: op naar de toekomst!

Communicatie-congres 2022

In de afgelopen twee jaar heeft het communicatievak zich meer dan ooit bewezen als cruciale factor in organisaties en in de samenleving. Hoe fijn was het dan ook om op 19 mei met een zaal vol communicatieprofessionals te praten over de toekomst van het communicatievak.

Op het podium werden volop lessen en adviezen gedeeld. Zo tipte Andy Wiemer van ProRail om nieuws over jouw bedrijf of merk, ook slecht nieuws, altijd op eigen kanalen te delen. Judith Zuijderhoudt (MSD Nederland) roept op om lef te tonen. Trek een grote broek aan en praat mee over zaken waar je niet over gaat: prijsbeleid, hr of strategie.

Bouchra Talidi, expert op het gebied van inclusiviteit, adviseert om te vertragen. “96 procent van de beslissingen wordt genomen op basis van gevoel. Je kiest wat je kent. Mijn advies: vertraag. Vraag je af: wie wil ik? Wie is aanvullend op mijn team?”

Het Communicatiecongres 2022 vond plaats in Green Village in Nieuwegein en stond onder leiding van dagvoorzitter Pauline de Wilde. PINO was ook dit jaar verantwoordelijk voor de productie, marketing en programmering van het Communicatiecongres.

In welk vakgebied wilt u de community bij elkaar brengen?