Van ambitie naar innovatie

Markt- en Innovatiedag Waterschappen

Na de stromende regen te hebben getrotseerd, verzamelden ruim 500 waterexperts zich op 27 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Daar vond de tweede editie van de Markt- en Innovatiedag Waterschappen plaats. Een dag vol energie, innovaties en ontmoetingen. Maar dan wel met een duurzaam tintje, hét thema van dit jaar. PINO mocht wederom, in opdracht van de Unie van Waterschappen, de organisatie van de dag verzorgen. Wel zo duurzaam!

Waterschappen in de spotlights

Op de Duurzaamheidsmarkt zijn de duurzaamste projecten van de waterschappen in de spotlights gezet. De waterschappen hebben laten zien hoe zij ambities omzetten naar concrete innovatieve projecten. Wat dacht je van een publieksvriendelijke sluis, biogas uit slib of het terugwinnen van humuszuren? Stuk voor stuk projecten die ons een stapje dichterbij een duurzamer Nederland brengen. Maar niet alleen de stands wekten nieuwsgierigheid. Ook de workshops en het plenaire programma met o.a. keynote spreker Bob Hutten zorgden voor de nodige inspiratie.

 

En met z’n allen keken we vol verwachting uit naar de spectaculaire afsluiting van de dag: de uitreiking van de Waterinnovatieprijs 2017. Na een muzikale opening met lichtgevende elektrische violen werden de prijzen in vier categorieën uitgereikt aan: de EQA-Box voor hun waterkrachtinstallatie, de innovatieve zuiveringstrein GE(O)ZOND Water, de modulaire sensor van de Multiflexmeter en de doorlatendheidssondering voor dijkverbeteringen van Fugro Nederland B.V. Een oogst om trots op te zijn als watersector!

Zet uw prijs in de spotlights