Uitreiking adviesrapport Staatscommissie rechtsstaat

''In een kort tijdsbestek is er ontzettend veel neergezet''

10 juni, een dag voor velen om niet te vergeten. Natuurlijk niet vanwege het regenachtige weer, maar door de boodschap die de Staatscommissie rechtsstaat presenteerde in het cultuurgebouw Amare in Den Haag. 225 deelnemers, waaronder ambtenaren, journalisten en vooral burgers, waren aanwezig voor de uitreiking van het rapport ‘De gebroken belofte van de rechtsstaat. Tien verbetervoorstellen met oog voor de burger.’ PINO was er ook bij om het logistieke en organisatorische proces te begeleiden.

De opdrachten
De staatscommissie kreeg de opdracht om vanuit het perspectief van de burger de werking van de rechtsstaat te onderzoeken. Inclusief voorstellen voor hoe het beter kan. Communicatieadviesbureau Public Cinema en PINO kregen de opdracht om deze dag voor de bezoekers in goede banen te leiden. Nadat de deelnemers hun badge bij de registratiebalie kregen uitgereikt, stond er een heerlijke lunch voor ze klaar. Het plenaire programma startte op tijd met een talkshow onder leiding van dagvoorzitter Liesbeth Staats. Na een korte pauze was het moment suprême: het rapport werd officieel overhandigd aan drie betrokken burgers en aangeboden aan de vertegenwoordigers van de staatsmachten o.a. minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de minister van Rechtsbescherming.

Terugblik
Wilma de Kruijk, de opdrachtgever: “Ik kijk terug op een heel waardevol evenement en een erg prettige samenwerking met projectmanager Maaike Neven. In een kort tijdsbestek is er ontzettend veel neergezet, waardoor het evenement voor mij op de dag zelf zorgeloos verliep. Ik kon daardoor mengen onder de bezoekers en hen een warm welkom geven.”

Mogen we voor jou ook waardevolle ontmoetingen organiseren?