Step into the future

Hybride event over Mobility & Energy

Donderdag 24 juni stond EnTranCe: Centre of Expertise Energy in Groningen in het teken van de toekomst van duurzame mobiliteit en energie. Op deze locatie organiseerde EnTranCe, New Energy Coalition, Hive.mobility en Hanzehogeschool Groningen de 1e editie van het New Energy Forum. Voor PINO letterlijk en inhoudelijk bekend terrein want in 2017 vond hier ook de Klimaattop Noord NL plaats. Nieuw terrein voor PINO was de hybride vorm van het New Energy Forum waarbij zowel live publiek als online deelnemers aanwezig waren. Dit smaakt zeker naar meer!

Transitie tracks: Mobility and Energy

Tijdens New Energy Forum ontmoeten wetenschappers, studenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke instellingen elkaar om hun kennis te delen. Kennis van nu en in de toekomst over de mobiliteit- en energietransitie van Nederland. Beide thema’s werden uitgewerkt in twee transitie tracks die zowel live als online waren te volgen. Een inspirerende Energy keynote van meteoroloog, Reinier van den Berg, werd afgewisseld met een Mobility keynote van Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop.

Verder waren er demo’s die live konden worden bezocht én ook via de razende reporter toegankelijk waren voor de online kijker. Zoals een raceboot op waterstof en LED-techniek die het groeiproces van planten beïnvloedt. Pitches van studenten over hun onderzoek in de energiesector in de vorm van StudentTalks. En dat allemaal live vanuit de Energy Barn met Diederik Jekel en BuildinG met Jeroen van den Berg als host. Samen met EnTranCe kijken we nu al uit naar een nieuwe editie op 23 juni 2022. Kijk voor meer informatie op www.newenergyforum.nl. Kijk hier ook de opname van het hele programma terug.

Staat transitie ook op de agenda van uw bijeenkomst?