Slimmer, duurzamer en toekomstbestendig

Smart Mobility in de MRA

Met smart mobility oplossingen maken we mobiliteit binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) slim, duurzaam en toekomstbestendig. Maar hoe ziet de regio er over twintig of dertig jaar uit? Daar wilde het programmateam van de tweejaarlijkse kennisbijeenkomst Smart Mobility in de MRA op donderdag 1 november op inzoomen. In Taets Art en Event Park in Zaandam kwamen betrokken partners en marktpartijen bijeen voor de laatste update over lopende projecten in de MRA. PINO zorgde voor de logistieke en facilitaire organisatie én realiseerde een eigentijdse congreswebsite om deelnemers te voorzien van informatie.

Innovatief pendelvervoer

Het congres straalde in alle opzichten innovatie, duurzaam en toekomstbestendigheid uit. Om te beginnen konden deelnemers vanaf Station Zaandam gebruikmaken van elektrische steps en scooters, deelauto’s en deelfietsen. Hiermee legden ze hun Last Mile naar de congreslocatie af. Dé ideale manier om kennis te maken met de nieuwe manieren van mobiliteit. De dag stond in het teken van smart mobility in de Metropoolregio Amsterdam. Plenair werd er in de keynotes van breed naar smal ingezoomd op de toekomst van smart mobility.

 

Een inspirerende keynote van trendwatcher, Richard van Hooijdonk, werd opgevolgd door directeur Thijs Emondts van Uber die de ontwikkelingen en ‘lessons learnd’ van Uber met het publiek deelde. Tot slot gaf de dagvoorzitter, Rob Koops met zijn Straatfilm hilarische en nuttige inzichten over hoe ‘het publiek uit Zaandam’ aankijkt tegen smart mobility. De workshops en speeddates die volgden, zorgden voor de nodige verdieping en eerste contactmomenten om als Metropoolregio op voort te bouwen.

Geeft uw event een blik op de toekomst?