Samen meters maken

Dijkwerkersdag 2019

Op donderdag 11 april stroomde de Van Nelle fabriek in Rotterdam vol met dijkwerkers. Deze waterprofessionals vanuit Rijkswaterstaat, de waterschappen, kenniswereld en het bedrijfsleven zorgen er samen voor dat ons land beschermd is tegen hoogwater. De jaarlijkse Dijkwerkersdag is hét moment om kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en inspiratie op te doen. Steeds meer dijkversterkingen binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) komen in uitvoering. En daarom is ieders expertise keihard nodig om de komende tijd ‘meters te maken’.

Voor het vierde jaar op rij was PINO onderdeel van het organisatieteam. De afgelopen maanden hebben we samen met communicatieadviseurs, inhoudsdeskundigen en diverse partners een ijzersterk programma neergezet. De dag werd afgetrapt met een landelijke kick-off van Girlsday, live vanaf de Dijkwerkersdag. Bedoeld om jonge meiden te interesseren voor de boeiende waterwereld. Dagvoorzitter Brecht van Hulten sloeg vervolgens de brug naar het plenaire programma voor de dijkwerkers. Met onder andere Pieter van Oord (CEO Van Oord) en Ilja Leonard Pfeiffer (schrijver van Grand Hotel Europa).

Na een inspirerende opening was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De deelnemers konden zich onderdompelen in praktijkgerichte workshops, een bezoek brengen aan de informatiemarkt of zich laten verrassen door nieuwe inzichten tijdens de masterclasses. Hoewel iedereen aan het eind van de dag overladen was met een flinke dosis nieuwe kennis, ideeën en contacten, kreeg architect en visionair Thomas Rau de zaal muisstil met zijn keynote over circulaire economie in de bouw- en waterwereld. Een dijk van een afsluiter! En een mooie opmaat naar de meters die de dijkwerkers gaan maken.

Wilt u een visionaire spreker op uw event?