Presentatie MIRT Goederencorridors

Optimaliseren logistieke corridors Oost en Zuidoost

In de Maassilo in Rotterdam Zuid werd eind juni het gezamenlijke MIRT onderzoek van het Rijk, Havenbedrijf Rotterdam, de Topsector logistiek en de provincies Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg gepresenteerd. De centrale vraag in het onderzoek was hoe kunnen we de logistieke corridors Oost en Zuidoost optimaliseren en daarbij economische meekoppelkansen verzilveren? PINO kon zich op deze tropische dag weer van haar beste organisatorische en verzorgende kant laten zien. De gasten kregen een last minute verkoeling aangeboden met flesjes water, ijsjes en een smoothie.

Nummer 1 in logistiek

Gelet op de ontwikkelingen die op ons afkomen, is de huidige toppositie van Nederland niet vanzelfsprekend. De wereld om ons heen verandert snel. Om onze leidende positie in de logistiek te behouden en te versterken moeten we blijven focussen op innovatie en onze handelsgeest, want daar zijn we nu eenmaal goed in. Nederland wil in de logistiek nummer één van de wereld zijn. Dit maakt een goede logistieke bereikbaarheid tot een belangrijke basisvoorwaarde.

 

Onder leiding van dagvoorzitter Maarten Bouwhuis vond in een plenair ochtendprogramma de presentatie van het MIRT onderzoek met verschillende sprekers plaats. Minister Melanie Schultz van Haegen kreeg het onderzoeksrapport officieel overhandigd. Het publiek werd tijdens het Corridor-debat tegenover elkaar geplaatst, waardoor de interactie tussen de zaal en de sprekers op een natuurlijke wijze werd gestimuleerd. Deze zogenoemde Lagerhuisopstelling werd door de aanwezigen erg gewaardeerd.

Wilt u ook kansen verzilveren?