PGOsupport Congres

Welk spoor heeft Impact?

Het Spoorwegmuseum in Utrecht vormde op 9 april het decor van het congres ‘Impact! Met patiëntenperspectief’ van PGOsupport. Deze onafhankelijke netwerkorganisatie voor patiënten- en cliëntenorganisaties wilde op dit congres naast de organisaties uit het bestaande netwerk, kennismaken met partijen die lokaal en regionaal actief zijn om daarmee nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Met ruim 300 enthousiaste deelnemers, een aansprekend thema, een hilarische straatquiz van dagvoorzitter Rob Koops, een inspirerende lezing van Karl Raats en een keur aan impactvolle showcases was het een daverend succes. PINO dacht mee over een programmaconcept en voerde een logistieke organisatie met impact.

Spoorboekje als leidraad

Het ochtendprogramma ging van start met een straatquiz die dagvoorzitter, Rob Koops, had voorbereid. Hij gaat hiervoor met zijn camera de straat op en stelt het publiek een aantal vragen die te maken heeft met het thema. Deelnemers van het congres wordt vervolgens gevraagd wat deze persoon antwoordt? Dit levert grappige, herkenbare en onverwachte uitspraken op. Aansluitend hield topspreker Karl Raats een keynote waarin hij tot de kern van deze bijeenkomst kwam en het publiek zichtbaar raakte.

 

20 pareltjes van patiëntenperspectief waren door een jury genomineerd voor de Impactprijs. Zij mochten hun initiatief dat impact heeft op de kwaliteit van zorg en/of kwaliteit van leven tijdens de lunch presenteren. Deelnemers konden met het uitdelen van tulpen hun winnaar van de publieksprijs bepalen. Langs verschillende sporen werd het middagprogramma aangeboden. Op Spoor A een populaire wetenschappelijke sessie en op Spoor B konden deelnemers in workshops aan de slag zoals Storylistening of succesvol Vloggen.

Welk spoor kiest u voor uw event?