Niet praten maar doen!

Klimaattop Noord NL 2017

Dat was de centrale boodschap van de Klimaattop Noord NL. Zo’n 200 initiatieven uit de regio meldden zich aan voor het evenement. Een selectie van pioniers, ondernemers, onderwijsinstellingen en plannenmakers uit Drenthe, Fryslân en Groningen lieten zien dat er in deze regio hard gewerkt wordt aan de energietransitie. En ruim 1.000 energieke mensen bezochten het evenement.

Hoewel wij geen ‘lokale’ partij zijn, werd PINO toch geselecteerd om de organisatie van de dag in goede banen te leiden. Mede dankzij onze betrokkenheid bij de landelijke Klimaattop in 2016. Regelmatig reisden we af naar het hoge noorden voor een overleg of locatiebezoek. Met de trein natuurlijk, wel zo duurzaam. Samen met het projectteam hebben we gezorgd voor een spectaculair programma, verspreid over twee locaties: het duurzame onderwijsgebouw Energy Academy en het innovatieve EnTranCe terrein in Groningen.

 

Deelnemers konden zich laten inspireren tijdens zo’n 70 verschillende sessies en gastcolleges over uiteenlopende onderwerpen en een bezoek brengen aan de beursvloer met ruim 80 showcases. Maar de échte actie zat natuurlijk in de 20 concrete afspraken die tijdens de Klimaattop ondertekend zijn. Precies zoals wij het ook graag zien. Niet blijven mijmeren over hoe het beter kan, maar gewoon doen!

Bekijk hieronder het digitaal magazine met het verslag van de dag.

Bent u op zoek naar een ervaren evenementenbureau?