New Energy Forum 2022

Baanbrekers in Energie- en Mobiliteits-transitie

Met de kop in de wind bezochten zo’n 1.000 deelnemers op 23 juni het event New Energy Forum. Zij kregen de baanbrekende initiatieven in de Energie- en Mobiliteitstransitie voorgeschoteld. Het EnTranCe-terrein in Groningen was net als vorig jaar de bruisende hotspot voor de (aanstaande) energie- en mobiliteitsprofessional. Met het centrale thema ‘Breaking Barriers’ werden deelnemers uitgedaagd en geïnspireerd om vanuit verschillende invalshoeken de innovaties van de toekomst vorm te geven. PINO leverde een baanbrekend steentje bij aan de logistieke en facilitaire organisatie van het event.

De organiserende partijen van New Energy Forum: Hive Mobility, EnTranCe en New Energy Coalition zijn er deze tweede editie weer in geslaagd het summum aan vooraanstaande en bovenal baanbrekende sprekers te programmeren. Sander Heijne, onderzoeksjournalist en historicus, verzorgde de openingskeynote. Daarnaast betraden onder meer Bas Haring, Marjan Minnesma en Kate Raworth het podium voor een inspirerende keynote. De keynotesprekers werden afgewisseld met lezingen, masterclasses, workshops, debatten, presentaties en spectaculaire demonstraties.

Van het versnellen van het gebruik van hernieuwbare energie en duurzame mobiliteit en het creëren van draagvlak bij burgers tot hoe zet je een volledig groene functionerende waterstofketen op en hoe laten we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar aansluiten? Zelfs de catering was baanbrekend te noemen. Wat dacht je van waterstof  als brandstof voor een vegaBBQ en voor het zetten van een heerlijk kop koffie?

Wilt u een baanbrekend event neerzetten?